cossos especials

El sindicat inicia el camí per dur al TC l'arxivament del cas de les escoltes

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia ha presentat un recurs al Tribunal de Corts

El sindicat inicia el camí per dur al TC l'arxivament del cas de les escoltesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) ha iniciat al procés per portar al Tribunal Constitucional (TC) l’arxivament del cas de les escoltes, després que l’equip jurídic del sindicat analitzés l’aute del Tribunal de Corts que va dictar l’arxivament definitiu d’un cas que es remunta a l’any 2010. Llavors es va descobrir que hi havia una sèrie de telèfons a diversos despatxos de l’edifici de la policia que gravaven constantment les converses. El sindicat de la policia i diferents membres del cos van considerar que se’ls havia estat gravant voluntàriament per instrucció del director, Joan Ramon Peralba, a través de les ordres donades al cap d’assumptes interns. La instrucció de la causa ja va decidir el seu arxivament i el maig passat el Tribunal de Corts va rebutjar els recursos que tornaven a demanar que es processés Peralba i Sancho.

Ara el CFPA, després que ho decidís el comitè d’aquest organisme, ha presentat un recurs a Corts contra l’aute dictat, pas previ obligatori per portar l’arxivament de la causa al Constitucional. De la resposta que es rebi respecte d’aquest recurs, va explicar el president del sindicat, Salvador Prieto, dependrà si finalment s’inicia una causa al TC. “Un cop tinguem la resposta, el comitè es tornarà a reunir per discutir la jugada i decidir si presentem el recurs al Constitucional”, va assegurar.

Uns fets “gravíssims”

El CFPA va mostrar el dia que es va conèixer l’aute del Tribunal de Corts la seva oposició al recurs de la causa, que també va comportar l’exoneració de l’exdirector de la policia Joan Ramon Peralba, i de l’excap d’assumptes interns i encarregat del sistema de gravació Ramon Sancho. Tots dos van ser destituïts pel Govern el febrer del 2014. Prieto va indicar que l’aute no els agradava i va recordar la gravetat dels fets que van succeir. “Que es produeixin escoltes il·legals és un fet molt greu. Gravíssim”, va sentenciar el president del sindicat policial.

tracking