reportatge

Busquen nota

166 alumnes del sistema educatiu espanyol van començar ahir els exàmens de selectivitat a l’institut espanyol de la Margineda

Busquen notaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

bans de les nou del matí els alumnes de segon de batxillerat anaven arribant al centre María Moliner de la Margineda. No era, però, un dia qualsevol, ja que ahir començava el primer dels tres dies de selectivitat, una prova que marcarà un punt d’inflexió al seu futur acadèmic.

Els 166 alumnes que s’examinen enguany, que es juguen un 40% de la nota per accedir a una de les universitats espanyoles, ho afrontaven de manera diferent, i malgrat els nervis inicials, després del primer examen sortien més relaxats. “Ha anat molt bé, amb una mica de nervis perquè has de donar el màxim de tu mateix però estem ben preparats. A les proves has d’aplicar el que ja saps”, explica la Núria, que l’any que ve té previst estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. No necessita una nota gaire elevada, però s’autoexigeix pensant en el futur. “Vull assegurar-me una nota alta en cas que més endavant volgués canviar de carrera”, afegeix.

Els alumnes es van examinar ahir de les proves obligatòries: llengua estrangera i castellana, llatí i matemàtiques i història d’Espanya. Avui ho faran de les assignatures específiques de cada itinerari i els alumnes que vulguin tenir més opcions de pujar nota s’examinaran demà de les assignatures optatives.

Els alumnes, però, no eren els únics que estaven nerviosos. La Pilar, mare d’un dels examinants, reconeixia que el seu fill estava “nerviós perquè s’hi juguen molt”. “El meu fill quan ha sortit de l’examen no ha menjat res a causa dels nervis.” La Pilar comentava que alguns cops els nervis s’encomanen. “A vegades poden perjudicar una mica perquè com que també patim podem arribar a transmetre nervis”, va afegir. La transcendència de la prova provoca que tota la família estigui pendent dels exàmens. “Els avis també m’han trucat per preguntar-me si la prova ha anat bé”, va apuntar.

L’Esther, professora, creu que si els alumnes han seguit una regularitat durant el curs després els resultats arriben: “si han aprovat segon de batxillerat poden aprovar bé la selectivitat”. El director del col·legi espanyol, Baldomero Prados, amb 30 anys d’experiència a la professió, explicava que la jornada s’ha desenvolupat amb “absoluta normalitat” si bé entenia l’alteració dels estudiants. “A primera hora estan una mica més nerviosos, però després es van tranquil·litzant”, va explicar Prados.

tracking