Tribunal de Comptes

El Govern paga mig milió en retribucions no regulades

L'organisme de control alerta que s'han pagat 564.010 euros a diversos treballadors per conceptes amb relació als quals no consta cap regulació normativa

El Govern paga mig milió en retribucions no regulades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes alerta que el Govern ha pagat 564.010 euros a diversos treballadors de l’administració per conceptes amb relació als quals no consta cap regulació normativa que els empari i que, en conseqüència, no es pot determinar la raonabilitat dels imports abonats. Més de la meitat d’aquestes retribucions no regulades les han cobrat treballadors de cossos especials i mestres. Concretament, 48.411 euros s’han pagat en concepte de prima de la secció canina i 6.910 més en concepte d’especificitat de la policia. El personal d’Educació, d’hivern i dels bombers va rebre, respectivament, 35.682, 174.685 i 27.025 euros pel fet d’estar al Pas de la Casa. Pel maneig de cables transportadors d’explosius utilitzats per les allaus els bombers van rebre 4.315 euros.

La resta de retribucions no regulades corresponen al pagament de les guàrdies realitzades pel personal del departament de medicina legal i forense, que va rebre 35.806 euros, i als complements que rep el personal de l’àmbit judicial, que van ascendir a 230.978 euros.

A l’informe sobre els comptes del Govern del 2015, el tribunal posa en relleu que 45 funcionaris van excedir el nombre màxim de 120 hores extraordinàries que permet la legislació. Concretament, 25 treballadors van fer entre 120 i 150 hores extres, 13 treballadors entre 150 i 200, i 7 entre 200 i 300. L’ens destaca que el fet que aquestes pràctiques són observades de manera recurrent pot ser un indicador de debilitats i ineficiències organitzatives. Respecte a les contractacions d’eventuals, s’asse­nyala que hi va haver 53 contractes que van superar els 9 mesos previstos per la llei.

Per últim, el Tribunal de Comptes indica que l’executiu va fer almenys cinc adjudicacions directes sense justificació. Quatre corresponen als contractes per la prima de responsabilitat civil, per la prima d’accident, per la prima d’automòbils i per la prima de multirisc de l’any 2015. El cinquè és el relatiu a la redacció dels formularis per a l’aplicació de l’IRPF.

tracking