Andorra obre el camí per atraure les inversions israelianes

L’objectiu és iniciar col·laboracions lligades
a la ciberseguretat, les ‘start-ups’ i el turisme

Andorra obre el camí per atraure les inversions israelianesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

27 empreses del Principat i 6 negocis israelians van participar ahir en la primera trobada empresarial entre Andorra i Israel per explorar noves vies de negocis i trobar sinergies en els àmbits de la innovació, la investigació i el turisme.

Durant la jornada es van posar les bases perquè les empreses d’Israel i les del Principat puguin establir contactes per afavorir les col·laboracions amb start-ups relacionades, sobretot, amb els sectors de la tecnologia per al món financer i de la ciberseguretat. “La ciberseguretat és d’actualitat en l’àmbit global i hem pensat que era bo enfocar-nos en un sector específic en què Israel té un component de competitivitat molt important”, va explicar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va valorar l’acte com un esdeveniment que permetrà catapultar les relacions i les col·laboracions entre les empreses dels dos països. Alhora, Saboya creu que és necessari que el sector públic i privat del país sumin esforços per atraure noves inversions. “No tenim mitjans per fer una gran exhibició de múscul en un únic esdeveniment però ens hem d’inscriure en un esforç de continuïtat”, hi va afegir el titular d’Exteriors.

Per la seva banda, l’ambaixador israelià a Espanya, Daniel Kutner, va recalcar que el país hebreu, que destina un 4% del PIB a recerca i desenvolupament, pot aportar un impuls a la interacció econòmica i empresarial entre els dos països en aquests àmbits. De manera recíproca, Kutner creu que la gestió del turisme al Principat és un dels àmbits en què es pot emmirallar Israel. “A nosaltres ens interessa desenvolupar el turisme i Andorra és una potència en aquest sentit, perquè hi arriben el doble de turistes dels que arriben al nostre país”, va explicar Kutner.

tracking