Ratificada la desestimació de la demanda d'Alís per Saetde

L’excònsol d’Encamp havia impugnat l’acord d’intencions amb el comú

Ratificada la desestimació de la demanda d'Alís per SaetdeXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’excònsol Miquel Alís i per Roc Rossell contra la sentència de la Batllia que va considerar que no tenien un interès legítim per presentar una demanda contra l’acord d’intencions que van signar el 24 de setembre del 2015 el comú d’Encamp i Saetde, la societat que explota les pistes de Pas de la Casa i Grau Roig. Tots dos van presentar el recurs al·legant que gaudien de la legitimitat suficient per fer-ho que els atorgava la Llei general d’ordenació del territori, pel fet que Saetde va cometre una infracció urbanística que emanava del pacte d’intencions en enderrocar sense llicència una construcció prop de les pistes d’esquí.

Al respecte, Saetde va contestar que l’acord d’intencions no conté cap actuació que afecti en cap mesura el planejament i la legalitat urbanística i que l’expedient que el comú va obrir a la societat per aquestes obres era totalment independent del conveni. El comú, per la seva banda, en el seu escrit d’al·legacions va indicar que l’acord d’intencions no autoritzava la realització de cap intervenció urbanística i que, per tant, no podia existir acció pública urbanística vinculada.

En la sentència, el Superior recorda que Saetde va iniciar les obres d’enderroc de la construcció –un garatge– el setembre del 2015, abans que el comú li atorgués la llicència que havia sol·licitat el juny del mateix any. El comú va obrir un expedient sancionador que es va resoldre el 22 de setembre amb una multa de 1.000 euros a la societat explotadora de les pistes d’esquí. També recorda que el 24 de setembre es va signar l’acord d’intencions entre ambdues parts i que el 21 d’octubre es va atorgar la llicència per construir un telecabina i per a l’enderrocament de l’edifici.

La sala administrativa considera que l’acord d’intencions no autoritzava a fer cap obra abans de la seva signatura i la prova és que el comú va sancionar Saetde. És per això que assenyala que no és aplicable la Llei general d’ordenació del territori en aquest cas.

Sí que ho podria haver estat la resolució del 21 d’octubre del 2015 que atorgava la llicència d’obres per enderrocar el garatge i construir el telecabina. En la mateixa sentència s’assenyala que el comú va sotmetre a informació pública l’avaluació d’impacte ambiental i altres documents del projecte i que ningú en va presentar cap al·legació. Per tot això la sala desestima el recurs presentat per Alís i Rossell.

tracking