Reportatge

El terror, de prop

Raquel Espunyes té 25 anys i justament creuava el pont de Londres amb uns amics la nit de l’atac. Va viure escenes de pànic però va quedar-se per enregistrar-ho

El terror, de propR. ESPUNYES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El londinenc Borough Market i el molt proper London Bridge es troben en una zona d’oci nocturn molt concorreguda de la capital britànica. La canillenca Raquel Espunyes, de 25 anys i que estudia un màster de periodisme a la ciutat, tan sols hi passava perquè hi volia agafar un autobús però es va veure sorpresa per l’atemptat terrorista de dissabte. “Anava amb un grup d’amics i creuàvem el pont just quan va arribar la policia i va començar l’evacuació”, explica.

Els agents van demanar-los que reculessin però ells van reaccionar agafant el mòbil i enregistrant en vídeo el que hi passava. “Justament veníem de gravar un projecte per a la universitat, vam adonar-nos que hi havia hagut un atemptat i vam tenir clar que volíem ajudar d’alguna manera i que els mitjans de comunicació no podien arribar a aquell punt, així que vam començar a gravar”, relata Espunyes. La furgoneta amb què els terroristes havien atropellat la multitud estava sent escorcollada per la policia a uns 200 metres d’on es trobava la Raquel, però el malson no havia acabat. “Ells ja havien baixat del cotxe amb ganivets en direcció Borough Market, i va ser llavors que tot de gent va començar a venir corrent del mercat i en direcció al pont. Hi havia pànic, gent plorant i crits”, recorda la jove andorrana. Raquel Espunyes estudia a la City University of London i fa un any que hi viu. Explica que, malgrat tot, no té por. “Has de continuar vivint, fent el teu dia a dia”, sosté convençuda.

El Regne Unit ha viscut tres atemptats des del mes de març. “El nivell de seguretat que es veu al carrer s’incrementa molt després que hi hagi un atac però no es manté així”, comenta. “La gent ho critica, però és que es fa difícil aturar aquest tipus d’atemptat”, ressalta. Espunyes també subratlla que la gent de Londres està vivint les hores posteriors amb la major tranquil·litat possible. “Està havent-hi vigílies per les víctimes i la gent hi va sense deixar que la por l’aturi, és molt emotiu”, diu Espunyes. Quant a ella, preveu continuar estudiant a Londres. “Els pares i els avis són a Canillo i ells sí que estan preocupats”, reconeix.

tracking