El Superior considera vàlida la prova i manté a la presó un violador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat l’incident de nul·litat d’actuacions per la vulneració del dret a la jurisdicció presentat per la defensa d’un home condemnat a deu anys de presó ferma per haver abusat sexualment de la neta de la seva parella quan tenia quatre anys. Resident espanyol de 52 anys, l’home va ser condemnat pel Tribunal de Corts, sentència que posteriorment va ser ratificada pel Superior. La defensa considerava nul·les les exploracions realitzades a la menor en fase d’instrucció, així com les dues proves complementàries derivades de les exploracions que, segons el lletrat, eren les úniques de càr­rec existents contra l’encausat. Argumentava la nul·litat de les mateixes en el fet que les exploracions ni van ser autoritzades expressament pels progenitors de la menor ni tampoc aquests hi van estar presents en el moment de ser practicades com exigeixen els articles 3 i 14 de la Llei qualificada de la jurisdicció de menors.

Aquestes exploracions van ser realitzades anys després dels fets, quan la menor, a la qual l’home va obligar a fer-li una fel·lació i a la qual va tocar la vulva amb els dits, va explicar a la directora de l’escola on estudiava els abusos sexuals patits. Segons el ministeri públic, s’havia de desestimar l’incident de nul·litat ja que les disposicions invocades pel demandant només són aplicables quan el menor és l’infractor.

En la sentència, el Superior recorda que les al·legacions presentades ja van ser jutjades i desestimades en primera i segona instància, i que no és una tercera sala d’apel·lació. I que les sentències no han vulnerat el dret fonamental al·legat.

tracking