Política

Els socialdemòcrates insten el Tribunal de Comptes a fiscalitzar ja els comptes d'SDP

DA troba “molt encertada” la decisió del síndic de traslladar l’afer a l’organisme fiscalitzador

Els socialdemòcrates insten el Tribunal de Comptes a fiscalitzar ja els comptes d'SDPF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS respecta la decisió del síndic de traslladar la comptabilitat d’SDP al Tribunal de Comptes sempre que el cas no s’eternitzi i s’assumeixin responsabilitats al més aviat possible. És per això que insta l’òrgan tècnic a fiscalitzar els comptes del partit de manera ràpida per tal de determinar si hi va haver irregularitats en els traspassos sospitosos de diners del grup parlamentari a la formació. Un extrem que veu factible atès que els grups parlamentaris no són habitualment fiscalitzats per l’organisme vinculat al Consell General i per tant es tractaria d’una excepció.

El primer secretari del PS, David Rios, va afirmar que “si la idea és traslladar la pilota al Tribunal de Comptes ho trobaríem malament”, en canvi, “si la idea és que sigui un organisme especialitzat el que analitzi i emeti un informe perquè Sindicatura acabi prenent una decisió al respecte això seria una altra cosa”. En aquest sentit, els socialdemòcrates veuen bé que l’afer s’hagi derivat al tribunal per tal que es puguin prendre mesures si es conclou que hi va haver una mala gestió dels fons públics. Respecte al fet que l’òrgan pugui demorar l’estudi dels comptes i l’elaboració de l’informe, Rios va plantejar que potser “es podria donar prioritat a aquest estudi per tenir informació abans”.

“És un treball que se li demana al Tribunal de Comptes excepcionalment en ser un estudi que no està dins del que preveu la llei”, ja que actualment la despesa pública dels grups parlamentaris no s’escruta. Un fet que tots els partits ja han acordat revisar perquè els comptes dels grups passin a ser auditats tal com ho són els de les forces polítiques o el mateix parlament.

De la seva banda, DA qualifica de “molt encertada” la decisió del síndic per tal de “seguir els esdeveniments pas a pas dins de la prudència i la presumpció d’innocència”, va manifestar el portaveu del grup demòcrata, Marc Ballestà, el qual va apostar perquè “un cop es tingui tota la informació es vegin quines accions cal prendre”.

“El que cal fer és treballar, que s’esclareixin tots els fets i prendre les accions necessàries”, de manera que “si s’han fet coses malament es puguin corregir i assumir responsabilitats”. Una problemàtica, la dels moviments de diners del partit liderat per Jaume Bartumeu, que “és segur que no ajuda a la bona consideració que la ciutadania té de la classe política”, va remarcar el polític demòcrata.

tracking