Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Turisme

La campanya d'hivern tanca amb un 8,9% més de turistes

Els espanyols han incrementat un 11,5% mentre que els francesos han disminuït un 2%
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentant el balanç de la campanya d'hivern.

La campanya d'hivern tanca amb un 8,9% més de turistes

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentant el balanç de la campanya d'hivern.

ANA
Actualitzada 01/06/2017 a les 16:54
Un total d'1.417.487 turistes van visitar el país entre l'1 de desembre de 2016 i el 18 d'abril de 2017, un 8,9% més que en la campanya anterior i un 6,7% més que l'objectiu fixat per Andorra Turisme. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, assegura que són unes dades que no s'esperaven perquè es venia ja d'un increment del 8% de la temporada passada.

El mercat espanyol, tot i estar ja consolidat i ser el majoritari, segueix creixent. Un total d'1.036.014 espanyols van arribar a Andorra aquest hivern, un 11,5% més que el 2015-2016. Dins la tendència a l'alça generalitzada, hi ha una nacionalitat en negatiu, la francesa, que ha disminuït un 2%. Camp creu que cal parlar "d'estancament i no de davallada", ja que atribueix aquests resultats a una correcció del creixement "molt elevat" de l'any passat, que va ser d'un 30%. Les visites de turistes d'altres nacionalitats han crescut un 5,9%, destacant el mercat rus, amb més d'un 30% de creixement.

El mes de la temporada que més ha crescut respecte l'anterior ha estat l'abril, amb un increment del 46,2%, encara que segueix sent el mes amb menys visites. La resta de mesos també han crescut, amb l'excepció del març, que ha caigut un 9,9%.

L'esquí manté el seu domini com a principal atractiu del Principat a l'hivern. Les estacions d'esquí, Grandvalira i Vallnord, han assolit 2.447.112 dies d'esquí, amb una variació positiva només d'un 0,1%. Camp destaca que no s'ha augmentat en dies d'esquí, però per contra sí que s'ha augmentat la despesa mitjana per turista gràcies a la recuperació dels mercats. Els altres serveis d'oci, com ara Naturlàndia, Caldea, els museus i els parcs naturals, segueixen estant per sota de l'esquí, amb 265.612 entrades venudes.

El ministre de Turisme confirma que encara no s'ha arribat a les xifres de 2014, però que totes les dades estan a l'alça i la tendència és "que el mercat a l'hivern continuï creixent, tot i que ja està en una situació molt consolidada". Camp es mostra optimista de cara a la temporada d'hivern de l'any que ve, però diu que cal estar pendents de qüestions internes d'oferta, com el futur de Grandvalira.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts