turisme

El bus turístic busca un increment del 20% de passatgers per la nova temporada

Des de l’organització s’ha incrementat la comercialització i accions properes als diferents centres d’oci que serveixin per donar a conèixer el servei als turistes.

El bus turístic busca un increment del 20% de passatgers per la nova temporadaM.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan una persona pensa en el significat d’un bus turístic s’imagina aquells combois descoberts per la part superior que realitzen un circuit tancat que serveix per visitar els punts més destacats de la ciutat i que cadascú pot decidir en quin punt baixa. Però a Andorra el bus turístic té un significat diferent. És un servei que cada dia de la setmana realitza un itinerari tancat, en un bus cobert i cadascun d’aquests itineraris inclou l’explicació de tots els detalls per part d’un guia turístic i, com a mínim, la visita a un museu, una església romànica i una vista panoràmica des de l'alta muntanya. Duren tot el matí, des de les nou a dos quarts de dues.

D’aquesta manera, cada dia de la setmana es repeteix el mateix circuit perquè els turistes puguin escollir el que més els hi agrada, “combinant la visita a un indret natural i als trets identitaris del país”, segons destaca el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. Aquest dijous 1 de juny s’inicia la temporada del bus turístic, que s’allargarà fins el 31 d’octubre, amb l’objectiu d’aconseguir un increment del 20% en nombre de passatgers respecte les dades de l’any passat. El 2016 un total de 2.838 usuaris van utilitzar el servei, el que va representar un increment del 49% respecte les dades del 2015, però només es va assolir el 37% de l’ocupació. “L’increment de passatgers ens anima a continuar en aquesta línia”, ha destacat Torres.

Amb aquestes dades d’ocupació de moment el servei no es rendible. Andorra Turisme destina un total de 40.000 euros per realitzar el servei però malgrat no ser rendible consideren important mantenir-lo per tenir-lo disponible durant aquells mesos en els quals l’oferta turística complementària és menor, sobretot al juny, setembre i octubre. Per aconseguir l’increment de turistes desitjats, des d’Andorra Turisme s’ha incrementat la comercialització i accions properes als centres d’oci que serveixin per donar a conèixer el servei als turistes. Com a novetat d’enguany, cal destacar la incorporació d’un nou autocar de 48 places que gaudirà de servei de wifi.

Segons les dades recollides a través de les enquestes realitzades en edicions anteriors, els principals usuaris del bus turístic són turistes, dels quals el 64% són espanyols, el 21% són de diverses nacionalitats i el 6% són francesos. D’aquests, un 64% són dones i un 36% són homes, amb una mitjana global de 48 anys. L’element que més valoren les persones que han utilitzat el bus és el guia turístic i els itineraris que més agraden són els que utilitzen el telecabina de Vallnord, el dimecres i el diumenge. L’aspecte que més flaqueja, segons els enquestats, és el temps. Els usuraris demanen més estona per poder estar als llocs i gaudir de la visita amb més calma.

tracking