política

Naudi adverteix el síndic que Bonet ha cobrat despeses per duplicat

La consellera nega les acusacions i assegura que el company estava al corrent de les despeses

Naudi adverteix el síndic que Bonet ha cobrat despeses per duplicatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Naudi va informar ahir que ha tramès una carta al síndic per manifestar-li la preocupació “per despeses irregulars de Sílvia Bonet”, entre les quals es detalla que la que fins fa poc era la seva companya a SDP “havia percebut indegudament abonaments del compte dels consellers generals d’SDP al grup mixt per sumes i conceptes que ja li havien estat pagades pel Consell General”. El parlamentari explica a Vicenç Mateu que Bonet li havia comunicat que entregaria a Sindicatura “tota la documentació que justifica els diferents pagaments”, però que després la hi va deixar a ell a la bústia del grup parlamentari. Un seguit de documents que Naudi li adjunta al síndic, i que també ha facilitat a la premsa, entre els quals destaca un sobre amb 340 euros “sense cap explicació”, apunta.

Aquest sobre constitueix, segons el conseller, un motiu de preocupació “perquè diners públics es passegin per sobres i bústies sense ordre ni concert”, i per això va decidir ingressar-lo al compte del grup. Bonet assegurava al Diari en l’edició de dissabte que la setmana passada havia ingressat uns 800 euros al grup per saldar tots els comptes que tenia pendents de regularitzar. I destacava també que havia tornat els 340 euros que tenia al despatx en efectiu per pagar l’última lletra del curs de francès, 40 euros, i d’altres despeses que poguessin sorgir. L’ara parlamentària independent es mostrava sorpresa per les acusacions de l’expartit i recalcava, a la ràdio del Diari, que “el senyor Naudi ja m’havia dit una vegada que no li importava que jo tingués allà diners per si havia de pagar alguna petita cosa en efectiu”. Entre d’altres pagaments, comentava, era freqüent emprar-los “per pagar viatges en taxis col·lectius, que són més barats i s’han d’abonar en efectiu”.

Bonet especificava, a més, que entre els 800 euros ingressats al grup hi havia els imports “que guardava en un sobre” al despatx parlamentari rebuts del Consell General per a allotjaments a hotels en diferents viatges i que tenia pendent de retornar. Sobre aquests diners Naudi adverteix al síndic que figura una quantitat facturada “indegudament” l’agost del 2016 al grup i que correspon a “una despesa personal”, i puntualitza que l’hi va reclamar a l’excompanya el 16 de maig i la va ingressar el 23, tot i que estava pendent des de “nou mesos abans”. Sílvia Bonet puntualitzava al Diari que Naudi estava al cor­rent d’aquesta despesa de 164 euros a The Eagle Hotel “carregada a la targeta del grup perquè la meva no funcionava”, i en la documentació tramesa des d’SDP al síndic indica que “es tenia en efectiu amb un sobre al despatx”. I rebutjava cap cobrament per duplicat “perquè no puc amagar res perquè quan es presenten els comptes s’hi afegeix la relació del que ens ha pagat el Consell”.

Víctor Naudi anuncia al síndic que aquesta setmana revisaran els comptes per donar informació més fonamentada sobre “aquesta lamentable situació”.

tracking