oci

Festival musical amb més de 15 concerts des del desembre

Miguel Lao tanca amb la productora de Cap Roig un acord per 15 anys

Festival musical amb més de 15 concerts des del desembreXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari resident Miguel Lao, impulsor del complex esportiu Principadel, ha signat un acord amb Clipper’s Live, la productora del Festival de Música de Cap Roig, per portar cada any entre 15 i 25 concerts a Andorra durant la temporada d’hivern. Segons va confirmar Miguel Lao, la primera actuació tindria lloc durant la Puríssima i l’última per Setmana Santa. El nombre final de concerts es fixarà segons els caps de setmana que es cregui convenient tenint en compte que es vol atreure visitants forans que hi assisteixin. L’estratègia passa per buscar els caps de setmana més interessants, tant per al públic francès com per a l’espanyol, i també triar l’artista o el grup en funció del país d’on es vulguin atreure turistes.

Els concerts tindran lloc a la pista central del complex Principadel, situat a Santa Coloma (als terrenys de l’antic club de tennis), i la capacitat que es fixarà, segons Lao, quedarà entre 2.200 i 3.000 espectadors. La idea és traslladar el model de Cap Roig a la temporada d’hivern andorrana, amb actuacions d’artistes importants però en petit format. La fórmula d’èxit de Clipper’s Live a la costa catalana es vol repetir a Andorra durant els mesos d’esquí. Un aspecte important és que encara que les graderies estan pensades per a una capacitat màxima d’unes tres mil persones, existeix la possibilitat de posar-les endarrere si el concert és d’un nom molt potent i llavors la capacitat màxima pot ser de fins a set mil persones.

Alguns noms decidits

El nom d’alguns dels artistes o grups que hi participaran ja està decidit, però l’empresari prefereix no desvelar-los fins a més endavant, quan es presenti oficialment el festival. Cal recordar que Clipper’s Live és una de les productores espanyoles més potents, amb un catàleg de clients molt importants. Com a exemple es pot apuntar quin és el cartell per enguany del Festival de Cap Roig, existint la possibilitat que alguns dels noms també repeteixin a Andorra. Wilco, Woody Allen, Anastacia, Passengers, Blaumut, Pretenders, Estopa, Norah Jones, Melendi, Els amics de les Arts, Dani Martín, Humberto Tozzi, Hombres G, Andrea Bocelli, Ben Harper, Sidonie i David Bisbal, entre d’altres. Miguel Lao va comentar que els detalls s’explicaran pròximament en una roda de premsa, i va destacar que pot ser una gran iniciativa amb la qual tot­hom en pot sortir beneficiat.

L’empresari ha volgut destacar que està molt content amb el comportament de totes les empreses andorranes que estan participant en el procés d’edificació del complex Principadel. Segons Lao, “a vegades no valorem prou el que tenim a casa perquè el que dic de les empreses andorranes no puc igual repetir-ho de les espanyoles que han tingut”. Les dates amb les quals es treballa passen perquè totes les obres estiguin finalitzades durant el mes de juliol, encara que ja hi ha una part que està finalitzada i que permet als socis jugar a pàdel en algunes pistes. La inauguració oficial no tindrà lloc fins al setembre. Serà dies abans que comenci la competició del World Padel Tour, que tindrà lloc entre el 25 de setembre i l’1 d’octubre i on seran presents les millors parelles mundials d’aquest esport. L’acord per portar una prova del World Padel Tour a Andorra està signat durant els pròxims tres anys.

La productora de Cap Roig ja va confirmar al Diari les negociacions, explicant que les condicions d’Andorra amb turistes durant la temporada d’hivern poden ser idònies per al format musical que ha tingut èxit a la costa gironina.

ALTERNATIVA AL LLOC MULTIFUNCIONAL

Govern està treballant amb la possibilitat de renunciar a la construcció d’un espai multifuncional i arribar a un acord amb Miguel Lao per poder comptar amb la pista central de Principadel sempre que hi hagi un esdeveniment important. L’executiu avalua que l’espai que oferirà Principadel és suficient per a la major part d’espectacles o actuacions que es vulguin portar al país. L’Estat s’estalviaria la inversió que encara no estava totalment definida. Govern i Lao ja han mantingut contactes, però la situació es troba encara en un estadi inicial.

tracking