reportatge

Tres anys de presó per 200 euros

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un veí de la Seu d’Urgell de 36 anys al qual la policia va detenir fa un any amb possessió de 25 grams de cocaïna destinats a la venda al Principat.

Tres anys de presó per 200 eurosAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

os cotxes estacionats a l’aparcament buit d’un centre comercial de Sant Julià de Lòria el dia de la Verge de Canòlich quan tots els establiments comercials de la parròquia estan tancats va aixecar les sospites de la policia. Una patrulla va controlar i detenir dos homes que estaven a punt de tancar una transacció il·legal: una compravenda de cocaïna. En el moment del control, un dels homes, un veí de la Seu d’Urgell, va admetre dur a sobre tres grams d’aquest estupefaent, però l’actitud d’un dels gossos de la policia ensinistrats per detectar drogues va fer sospitar els agents que al cotxe s’hi amagava alguna cosa més. Traslladat el vehicle a l’edifici central de la policia, el gos va marcar el volant i els agents van trobar sota d’aquesta peça del vehicle 22 grams més de cocaïna destinats a la venda al Principat.

En el judici celebrat ahir al Tribunal de Corts, la fiscalia va demanar per a l’home tres anys de presó ferms, una multa de 4.000 euros i l’expulsió definitiva del Principat. El ministeri públic creu provat que des del 2015, l’acusat va entrar almenys cinc vegades al país per vendre cocaïna a diversos clients.

La defensa, que va admetre que el seu client havia vingut vàries vegades a Andorra a vendre droga, va negar que fossin múltiples els compradors. Va dir que els únics eren l’altre home que va ser detingut el dia dels fets, el 28 de maig de l’any passat, i el germà d’aquest. I que la droga que portava aquell dia era per als dos. Va demanar que la pena fos de dos anys i mig de presó, ferms el temps que ja porta empresonat. Per això va implorar que fos posat en llibertat de manera immediata. La fiscalia s’hi va negar.

L’acusat va lamentar els fets i va explicar que ho va fer perquè patia greus problemes econòmics. Va dir que mai més ho faria. No valia la pena per un benefici de 200 euros.

tracking