Un tribunal americà desestima la demanda dels Cierco de declarar il·legal la nota de la FinCEN

Reafirma que el reucrs no tenia sentit després que es retiré la nota de l'organisme de control

La UIFand ja va obrir el 2013 un expedient a BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal d'apel·lacions del districte de Columbia als Estats Units ha desestimat el recurs d'apel·lació dels germans Higini i Ramon Cierco contra la decisió del mateix tribunal que no va admetre, el maig passat, la demanda contra l'agència de prevenció del rentat de diner del departament del Tresor nord-americà, la FinCEN, que havien presentat els antics accionistes de BPA amb la voluntat que es retirés la nota de la FinCEN del març del 2015 i es declarés il·legal.

El tribunal nord-americà ha recordat que la primera reclamació de la demanda va deixar de tenir sentit quan la FinCEN va deixar de considerar BPA sospitosa de blanqueig de diners el febrer del 2016. Pel què fa a declarar il·legal la nota, el tribunal considera que els demandants ja no tenen arguments per mantenir-la perquè, encara que se sentenciés en aquest sentit, això no provocaria canvis en el cas ja que els actius de BPA ja han estat traspassats a Vall Banc i aquest ha estat adquirit per J. C. Flowers.

Des del grup Cierco es considera, segons s'explica en un comunicat de premsa, que la justícia americana s'ha "rentat les mans" en la qüestió indicant que no pot determinar la responsabilitat de l'organisme de control en el dany causat a BPA perquè la intervenció la va fer el govern d'un Estat sobirà (el Govern d'Andorra) i, per tant, no té competència per anlitzar el cas més enllà de constatar que la FinCEN va retirar la nota sense imposar cap mesura. En aquest sentit s'exposa que la cort federal de Columbia ha tancat definitivament el plet engegat fa gairebé un any i mig pels germans Cierco i insisteixen en què durant aquest temps l'agència de control "no ha aportat ni una sola prova que acredités les acusacions formulades al 'notice'".

En paral·lel, i per intentar establir les responsabilitats en la causació del dany irreparable que s’ha fet a BPA, als seus clients, treballadors i accionistes, s’ha engegat un procés judicial contra la FinCEN per obtenir la documentació que ha reconegut tenir en relació a comunicacions hagudes amb autoritats espanyoles i/o andorranes relatives a BPA. Aquest procés, sota l’aixopluc d’una llei anomenada FOIA (Freedom of Information Act), no té res a veure amb el plet tancat dimarts per la cort federal de Columbia. Es tracta d’una demanda nova, detallen des del grup Cierco.

tracking