Política

Bonet afirma que mai ha fet un ús “indegut” dels diners d'SDP

Ha posat a disposició del síndic totes les justificacions i els comprovants

La consellera Sílvia Bonet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general independent, Sílvia Bonet, va assegurar ahir de manera rotunda i en declaracions al Diari que “mai he fet un ús indegut dels diners d’SDP”. Ho va dir després que el fins fa poc company de partit, Víctor Naudi, denunciés dimarts que la parlamentària no havia acreditat encara despeses per un valor de 6.250 euros. Bonet va admetre que no ha pogut fer el tancament de comptes, però va assegurar que no l’ha fet perquè no se li ha deixat. “Tenia un munt de factures i les vaig portar a la comptable del partit amb l’objectiu després de fer els apunts i no m’ho han deixat fer”, va explicar Bonet, que hi va afegir que “també tinc factures pagades per mi que s’havien de compensar”.

La consellera va assegurar que té les justificacions i els comprovants de totes les despeses realitzades i que dimarts a la tarda les va portar al síndic general. “M’hauria agradat haver-ho revisat tot amb la comptable del partit, però no faré un cavall de batalla”, va assenyalar.

Respecte als assessoraments per un valor de 9.500 euros que des d’SDP també es posen en dubte, Bonet va explicar que fa uns mesos el Col·legi d’Infermeria es va reunir amb tots els grups parlamentaris per demanar-los que tramitessin una proposició de llei de la professió. “Es va acceptar per part del partit aquesta petició. Inicialment no hi va haver cap problema i vaig començar a treballar-hi”, va dir. Bonet va assegurar que “ningú m’ho va prohibir ni se’m va dir que ho parés”.

Per últim, va sentenciar que “aquí [a la política] estem per donar resposta a la gent i a tots els col·lectius i per intentar millorar el sistema”.

No totes les factures són seves

Tornant a les factures, va indicar que n’hi ha algunes que se li imputen (una despesa de 250 euros en material d’oficina) que “no són meves”, i va assegurar que tots els viatges que ha realitzat i que el partit dubta que estiguin justificats s’han fet en el marc de la seva activitat parlamentària i del càrrec de representació al Consell d’Europa.

Respecte a les crítiques dels excompanys de partit, va indicar que li hauria agradat que “m’ho diguessin personalment en comptes de fer-ho per la premsa”. I hi va afegir que “em sap molt greu aquesta manera d’actuar. També podria entrar en una lluita per desprestigiar, però no és la manera”.

Segons Bonet, “alguns haurien també de justificar molts dinars i molts viatges fets a SDP, però entenc que forma part de l’activitat parlamentària”.

tracking