Troben sana i estàlvia la dona desapareguda al coll de la Gallina

Els bombers de la Generalitat l'han localitzat en territori català

Recerca d'una padrina al coll de la GallinaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els efectius de recerca han localitzat cap a les dues del migdia la dona de 72 anys de Santa Coloma que va desaparèxier ahir cap a les 18.00 de la tarda al Coll de la Gallina. Segona ha explicat el director adjunt dels bomers, Jordi Farré, la padrina es trobava ja en territori català i s'ha localitzat visualment des d'un helicopter del GRAE. Farré ha indicat que la dona es troba "en bon estat", tot i l'edat i el fet que ha passat gairebé un dia sencer al ras. Els equips d'emergències l'han traslladat amb helicòpter fins a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell on rebrà l'atenció necessària per acabar-se de recuperar.

Pel què fa a les causes de l'incident, els bombers treballen amb la hipòtesi que la dona s'hauria desorientat i s'hauria anat movent per la zona però caminant en sentit contrària d'allà on havia sortit. És per això que no va arribar al punt d'inici on havia de trobar-se amb el seu marit, sinó que va acabar passant la frontera, accedint a territori català.

El dispositiu de recerca es va activar ahir a la tarda després de rebre l'avís de la desaparicó. Aquest matí hi havia un total de 85 efectius treballant en la recerca. Concretament a la zona hi havia 27 bombers, 8 policies, 5 efectius dels bombers de la Generalitat de Catalunya, 4 mossos d'esquadra i 7 banders a més de membres de protecció civil i voluntaris (s'hi han sumat veïns, caçadors i altres persones que tenen coneixement de la zona a més de personal del comú de Sant Julià de Lòria). D'altra banda, s'ha comptat amb dos helicòpters, un d'Andorra i un altre que han aportat el mossos per fer suport i que diposa de càmera tèrmica.

La recerca ja s'havia estès cap als boscos catalans perquè ja se sospitava que la dona hauria pogut creuar la frontera fins a Espanya. L'alerta es va donar ahir a la tarda i segons van explicar fonts dels bombers del Principatla padrina estava amb el seu marit a la zona del coll de la Gallina i havien decidit fer dues rutes diferents, però havien quedat de trobar-se en una hora concreta. En veure que no arribava, el marit va trucar als serveis d’emergència i van començar les tasques de recerca.

tracking