Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Més del 50% de l'endeutament de l'Estat es finança amb deute públic

Cinca destaca la "bona acollida" de la darrera emissió de bons
La darrera emissió de bons era per valor de 60 milions d'euros

Més del 50% de l'endeutament de l'Estat es finança amb deute públic

La darrera emissió de bons era per valor de 60 milions d'euros

ANA
Actualitzada 24/05/2017 a les 19:14
Més del 50% de l’endeutament de l'Estat està finançat a través d’emissions de deute públic. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, en l’anunci de la resolució de la darrera emissió de bons per valor de 60 milions i que ha tingut “bona acollida”, ja que el volum de sol·licituds ha estat per un valor de 176,9.

Cinca ha destacat que les xifres aconseguides en aquesta subhasta demostren la “confiança en el país” i que els inversors veuen com “una bona opció invertir” en deute de l’Estat. I més tenint en compte que un dels fets novedosos d’aquesta nova emissió era que té un venciment a cinc anys, quan les anteriors n'havien tingut sempre un de més curt. En aquest sentit, Cinca ha destacat la voluntat d’anar ampliant el “ventall de venciments”, ja que això genera una “major estabilitat” en les finances públiques, perquè cada vegada que s’ha de procedir a una renovació es genera “incertesa”.

El ministre portaveu ha subratllat que la intenció és “convertir l’endeutament bancari en deute públic”, ja que ha afegit que no era normal que l'Estat es financés només per endeutament bancari i amb la nova tendència creu que es “normalitza” la manera de finançar l’Estat.

Aquesta emissió de bons és a cinc anys de venciment, amb un interès de l’1,75% anual que es pagarà cada 29 de maig fins al 2022.
  • #1 Jordi
    (24/05/17 19:36)

    Doncs, reduïu despesa, baixeu sous i comenceu a tocar de peus a terra. Qui vulgui cobrar més de 1500€, que demostri lo llest que és, els titols, la càtedra i la carrera que té. El sector privat els rebrà amb les portes obertes. Vinga nois, s'acabat el pati, a guanyar-se les garrofes com tothom. I qui vulgui fer política, que l'hi dediqui dugues hores al dia, sense cap mena de remuneració. 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts