reportatge

Emprenedors d'FP

Alumnes de formació professional d’Aixovall que participen en el projecte Tàndem creen el seu propi projecte per ajudar Júlia en una necessitat real que té la companyia.

Emprenedors d'FPANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

’emprenedoria és una activitat que acostuma a anar associada a les escoles superiors de negocis, però des del mes de gener passat també ho és per als alumnes d’FP d’Aixovall, gràcies al projecte Tàndem, una iniciativa de l’empresa Induct en col·laboració amb el ministeri d’Educació i amb Actua. “L’objectiu és que l’empresa vegi el centre com una oportunitat per captar talent i perquè els alumnes perdin la por i tinguin recursos per exposar amb claredat el seu projecte”, explica Joan Ras, CEO d’Induct. Durant mig any, acompanyats dels seus mestres, els alumnes d’estètica, cosmètica i perfumeria, els de secretariat multilingüe i els de microinformàtica han preparat un projecte per solucionar un problema real que els va plantejar la companyia Júlia, com obtenir més informació dels seus clients per poder personalitzar la seva oferta. “És una experiència molt positiva el fet de formar part d’un grup de treball en el qual cadascú aporta la seva part de coneixement amb un objectiu final comú”, afirma Carles Serra, un dels alumnes del projecte.

Des d’Actua, la directora de l’agència de desenvolupament i promoció econòmica, Imma Jiménez, es congratula del fet que una empresa tan important confiï en els joves estudiants d’Aixovall i espera que el programa duri molts anys més: “Per nosaltres és molt important que l’emprenedoria es pugui desenvolupar en una escola d’FP. És una prova pilot i tenim la voluntat de seguir-la fent els pròxims anys amb més empreses i també amb més alumnes.”

A final de maig els alumnes hauran de defensar el seu projecte davant els responsables de Júlia i serà la mateixa companyia qui acabi decidint el guanyador final. De totes maneres, Ras no vol que es perdi la feina feta, “de manera que anirem tots els equips a Barcelona per intentar vendre els projectes”, afirma.

tracking