Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Cinca lamenta que es vulgui "arrossegar el país" per les males pràctiques de persones concretes

El ministre ha assegurat que l'expresident de la federació brasilera de futbol, Ricardo Teixeira, a diferència del que han assegurat alguns mitjans, ni viu a Andorra ni està tramitant la nacionalitat andorrana
Actualitzada 24/05/2017 a les 19:20
El ministre Jordi Cinca, durant la roda de premsa de consell de ministres, ha lamentat que el 'cas Rimet' hagi tornat a perjudicar la imatge d'Andorra, i ha reiterat les mesures i reformes que s'han fet des del 2010 per tal que qüestions com aquestes no passin en el futur. "Si Andorra no hagués fet els deures, sí que podríem ser acusats de facilitar" aquestes males pràctiques, ha apuntat el ministre, i ha afegit que no està preocupat per si el cas pot esquitxar el país o la banca, perquè existeixen els mecanismes de les comissions rogatòries, els bancs han pres mesures per reforçar els seus procediments, i "no crec que se'ns pugui recriminar res com a país".

Cinca considera que Andorra surt implicada en el cas de Sandro Rosell i Joan Besolí de la mateixa manera que també hi apareixen Espanya, el Brasil o altres jurisdiccions, i ha volgut deixar clar que actuacions individuals d'unes persones que presumptament han incomplert la llei i han utilitzat Andorra per cometre un delicte no poden posar en dubte tot un país, tota la seva gent i el seu teixit empresarial i social. Així, considera que "no pot ser que es vulgui equiparar Andorra a les males pràctiques de persones concretes". I ha afegit que "si s'ha comès un delicte, la responsabilitat serà del qui l'hagi comès".

Finalment, el ministre ha volgut aclarir que l'expresident de la federació brasilera de futbol, Ricardo Teixeira, a diferència del que han assegurat alguns mitjans, ni viu a Andorra ni està tramitant la nacionalitat andorrana. Cinca sí que ha recordat que Teixeira va tenir la residència passiva durant uns mesos de l'any 2013 i que, en el moment de tramitar la seva renovació a finals d'aquell any, quan s'estava investigant si complia tots els requisits, ell mateix va retirar la petició de renovació, de manera que s'entén que va optar per anar a una altra jurisdicció.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts