Funció pública

L'USdA critica la duresa del règim sancionador previst a la nova llei

L'USdA critica la duresa del règim sancionador previst a la nova llei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha presentat als representants sindicals la proposta de règim sancionador prevista per a la nova Llei de la funció pública en el marc de les taules de treball que s’estan duent a terme per treballar el nou text. L’executiu ja havia advertit que s’actualitzaria per evitar disfuncions detectades amb la normativa vigent, però el resultat ha sorprès negativament els representants dels treballadors. Així ho va exposar el secretari general de la Unió Sindical d’Andor­ra (USdA), Gabriel Ubach, que va manifestar que el règim sancionador “s’endureix moltíssim” i que es posa al nivell del que s’ha fixat per als agents del cos de policia. “És la nova administració de DA. Una administració motivada”, va ironitzar Ubach.

“L’únic que hem demanat és que si no es pot respirar que no respiri ningú”, va manifestar el representant sindical, referint-se al fet que s’usi la mateixa vara de mesurar per a tot el col·lectiu i que el règim sigui idèntic per a treballadors públics de base i comandaments. Tanmateix, demanen que no quedi exempt de responsabilitats aquell comandament que obri un expedient a un subordinat si es demostra que aquest expedient no estava fonamentat. “Un comandament obre un expedient a un funcionari, el funcionari s’ha de pagar l’advocat i si la resolució és negativa al comandament no li passa res i això no és normal”, va reclamar.

El secretari general de l’USdA va exposar que es passa d’un règim sancionador molt genèric a un altre que entra en molts detalls i que per a Ubach s’excedeix en les limitacions. “Arriba un moment que no es pot fer res”, va lamentar.

Una de les qüestions que prohibeix és l’ús del material de l’administració, com ara l’ordinador, per a qüestions personal. Quedaria vetat accedir a les xarxes socials les hores de feina.

tracking