Justícia

El sindicat de policia estudia recórrer al TC contra l'arxivament del cas de les escoltes

El ministre Espot mostra la seva “satisfacció” per la resolució i justifica les decisions preses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), Salvador Prieto, va anunciar ahir en declaracions al Diari que el comitè d’aquest organisme estudiarà en breu l’aute del Tribunal de Corts amb el qual s’ha arxivat el cas de les escoltes policials per decidir si hi recorren en contra al Tribunal Constitucional (TC). “No ens agrada [aquesta decisió]. Que es produeixin escoltes il·legals és un fet molt greu. Gravíssim”, va lamentar Prieto, que va dir que un cop s’hagi valorat per part del sindicat l’aute que diu que no hi va haver punxades telefòniques voluntàries als agents es decidirà si es presenta el recurs.

Molt diferent va ser la valoració de la decisió del Tribunal de Corts per part del ministre d’Interior, Xavier Espot. Després d’assegurar que “tenim ple respecte a les decisions judicials”, va indicar que “en el seu moment ja vam dir que confiàvem que tot això s’acabaria resolent amb un final com el que ha esdevingut”. Segons Espot, “si es té en compte que en aquell moment no vam prejutjar”, des de l’executiu “constatem amb satisfacció el que ha passat”.

Quant a l’exoneració de l’exdirector de la policia, Joan Ramon Peralba, i l’excap d’assumptes interns i encarregat del sistema de gravació, Ramon Sancho, que van ser destituïts per aquest cas el 2014 quan Espot era el titular d’Interior, va dir que “en aquell moment es van prendre les decisions d’acord amb la realitat del moment”. Ara, hi va afegir, “s’ha evidenciat que els fets que s’imputaven no s’han demostrat”.

tracking