Desmantellada a França una banda que feia contraban des del Pas de la Casa

Haurien mogut 40.000 cartrons des del Pas per un valor de 2,8 milions

Desmantellada a França una banda que feia contraban des del Pas de la CasaGERNDARMERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gendarmeria d’Occitània ha desmantellat un grup de contrabandistes de tabac procedent d’Andorra que, segons les estimacions dels investigadors, haurien distribuït des del 2015 per les botigues de queviures obertes durant la nit de les localitats franceses de Montpeller, Nimes i Avinyó prop de 40.000 cartrons de tabac (unes vuit tones de cigarretes). Segons la policia venien cada cartró a 70 euros i haurien obtingut 2,8 milions. La investigació, en la qual ha col·laborat la policia andorrana, la van iniciar el mes de febrer passat la gendarmeria de Nimes i el grup d’intervenció regional de Montpeller, i ha acabat amb la detenció de set persones, residents al sud de França. Un d’ells, un ciutadà de Nimes de 41 anys considerat el cap de la banda, ha estat empresonat i dos més es troben en llibertat vigilada.

Les detencions es van produir dimarts passat, quan els agents francesos van decidir tancar una investigació que mitjançant l’ús d’escoltes telefòniques, vigilàncies i seguiments va permetre identificar els membres de l’organització criminal. Tres d’ells van ser arrestats quan van ser interceptats a la carretera després de passar pel Pas de la Casa en direcció Nimes. Al vehicle que conduïen es van trobar 171 cartrons de tabac de contraban. Simultàniament es detenien a la localitat francesa la resta de membres de la banda. Hi van trobar 20 cartrons més de tabac i 5.900 euros en metàl·lic.

La manera d’actuar de la banda consistia a desplaçar-se en un o dos vehicle des de Nimes fins prop de la frontera francoandor­rana vàries vegades per setmana. Un cop allà alguns dels membres anaven a peu per camins de muntanya fins al Pas de la Casa a buscar el tabac i carregats en fardells tornaven per la mateixa via on havien deixat els vehicles aparcats. Després venien els paquets de tabacs a les botigues de queviures dels departaments francesos de Gard i Vaucluse, establiments que venen tabac quan els estancs estan tancats.

Els set membres de la banda són persones força conegudes per la justícia de la regió i alguns havien estat condemnats per altres delictes. Segons la policia francesa, des de feia un parell d’anys s’havien convertit en contrabandistes de tabac perquè els generava majors rendiments econòmics. El jutjat de Nimes els acusa de contraban de mercaderia prohibida i de tenir grans quantitats de tabac manufacturat sense document legal justificatiu.

tracking