Oci

Jornada de portes obertes a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Els visitants van visitar la torre de control i van pujar a diverses avionetes

Jornada de portes obertes a l'aeroport d'Andorra-la SeuC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició d’aeronaus de la Federació Aèria Catalana i l’exhibició d’aeromodelisme a càrrec de socis del Club Sedis Aeromodelisme van ser dues de les activitats que van atreure més públic al llarg de la jornada d’ahir a l’aeroport d’Andorra-la Seu.

Aeroports de Catalunya, l’ens de la Generalitat que gestiona la infraestructura aeroportuària, va organitzar una jornada lúdica de portes obertes en què els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer la torre de control amb una visita, guiada pels tècnics del govern català, que van mostrar el material i els sistemes que utilitzen diàriament per facilitar les maniobres de les aeronaus.

Els visitants a la infraestructura també van tenir l’oportunitat de passejar per l’interior del recinte, cosa inusual la resta de dies de l'any, i van poder pujar en algunes de les avionetes i helicòpters que estaven aparcats a la base de l’aeroport d’Andorra-la Seu.

L’exposició va comptar amb un total de 25 avionetes, gran part de les quals de pilots de la Federació Aèria Catalana, a part de cinc avionetes autogir, que van cridar l’atenció dels assistents.

Els bombers de la Generalitat de Catalunya van participar en la iniciativa amb diverses demostracions de maniobres habituals en aquests recintes.

Es va comptar també amb un taller d’avions i un inflable per als més petits, una petita fira de productes elaborats per artesans de la zona i un dinar popular. La jornada comptava amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, els ajuntaments de Montferrer i Castellbò, Ribera d’Urgellet i la Seu d’Urgell, i la Federació Aèria Catalana.

tracking