Josep Pujol revela que Ferrusola va destruir part de la carta de l'herència

Va fer desaparèixer una part de l’escrit de l’avi Florenci per mantenir la fortuna opaca

Josep Pujol revela que Ferrusola va destruir part de la carta de l'herència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Josep Pujol va revelar ahir que la seva mare, Marta Ferrusola, va estripar una part de la carta de la suposada deixa de l’avi Florenci Pujol per tal que no es pogués seguir el rastre de la fortuna que va deixar en herència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el fill de l’ex-president català Jordi Pujol va explicar que a l’escrit “hi falten les pàgines principals, que són: ‘Si passa alguna cosa has de parlar amb aquell senyor’, que és una de les instruccions de com fer-ho que hi havia escrites”.

En aquest sentit, va afegir que “la mare les va destruir expressament fa molts anys perquè no volia que hi hagués cap traçabilitat d’aquest tema”. “Aquests diners no han existit, l’objectiu d’aquests diners era mantenir-los opacs, perquè no podíem explicar que els fills del president de la Generalitat tenien diners a Andorra. I aquest és el nostre pecat”, va expressar. Amb tot, va reconèixer que els negocis del seu avi “eren grisos” perquè feia tràfic de divises. Pel que fa a l’esclat del cas, Pujol va apuntar contra Jorge Moragas, director del gabinet de Mariano Rajoy a la Moncloa, com a màxim responsable. Va indicar que era amic íntim de Victòria Álvarez, l’amant de Jordi Pujol Fer­rusola, i va assegurar que “va utilitzar-la” i va aprofitar la gravació de la Carmarga entre ella i Alícia Sánchez-Camacho per posar en marxa una operació contra la seva família.

A més, va donar a entendre que Moragas actua per delegació de Rajoy. Segons va manifestar, “Jorge Moragas és el senyor que més mana i té una missió, que és neutralitzar el procés sobiranista”. Una operació en la qual hi hauria participat de manera molt activa el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Pujol va afirmar que el comissari de policia José Villarejo li va dir que tenia instruccions del ministre de vigilar-los i li va admetre que era l’autor de l’informe de la UDEF que els incriminava. “Li vaig explicar que jo treballava a Indra i ell em va dir que ho sabia tot de mi: ‘Tu estàs anant molt a Rússia, sabem que estàs muntant una xarxa de proveïdors d’armament per muntar l’exèrcit català’”, va narrar.

Josep Pujol va relatar que té dos milions i mig d’euros a Andor­ra i que va regularitzar amb l’amnistia fiscal del govern espanyol. Així mateix, va assenyalar que quan el seu pare va entrar en política ja era ric, “una de les tres persones que el 1979 va fer la declaració de la renda més alta”.

tracking