Política

Bonet defensa seguir a ple temps “per justícia”

La consellera independent diu a Bartumeu: “Jo intento no insultar ni utilitzar llenguatge agressiu contra ningú”

Bonet defensa seguir a ple temps “per justícia”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera independent, Sílvia Bonet, defensa que es mereix seguir tenint dedicació exclusiva al Consell General perquè l’acord que es va formalitzar a principi de legislatura segueix vigent. “És una cosa que he demanat personalment i segueixo pensant i defenso per justícia”, va manifestar ahir en declaracions als periodistes. Segons va explicar, l’any 2015 va enviar una carta al síndic en què exposava la seva situació personal i demanava tenir dret a ser parlamentària a ple temps. Una “demanda justificada” que no va realitzar per la situació econòmica, tal com va criticar el president d’SDP, Jaume Bartumeu. “Ho havia reclamat jo a títol personal no per una situació... sinó simplement pel fet que hi ha alguns consellers que patim incompatibilitats i no podem compatibilitzar la feina amb la feina d’aquí”, va narrar, afirmant que “res” del que va dir el cap visible del seu antic partit “és real”. La consellera va relatar que es van reunir amb el grup mixt per refer l’acord sobre el repartiment de funcions i va assenyalar que l’únic que queda pendent de resoldre és si pot seguir o no sent consellera a ple temps. D’aquesta manera, “la junta de presidents s’haurà de tornar a pronunciar”.

Preguntada sobre quina creu que serà la deliberació de Sindicatura, va dir que “no dono res per fet”, però “l’acord diu el que diu”, i és que un de cada dos membres del grup mixt pot accedir al règim a ple temps si hi ha més d’una formació política. “No puc fer una lectura diferent de l’acord. Si fos interpretable no m’importaria reconèixer-ho, però diu el que diu”, va sentenciar. Respecte a la plaça al Consell d’Europa, Bonet va assegurar que no té cap problema per admetre que correspon a SDP, però ha demanat que se li mantingui com a mínim fins al juny perquè ha de presentar un informe. Una demanda que va confessar que “verbalment” ja se li ha concedit.

Sobre Bartumeu va dir: “Jo no intento insultar ni utilitzar llenguatge agressiu contra ningú.” I va concloure que “els que ens hem apartat del seu costat hem acabat de la mateixa manera”.

tracking