consell de ministres

Govern fixa l'inici de les rebaixes el 22 de desembre

Duraran quatre mesos i deixa sense efecte la demanda de part del sector

Govern fixa l'inici de les rebaixes el 22 de desembreSFG/CESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Camp, ministre de Turisme i Comerç, va anunciar que la data d’inici de les rebaixes el mes de desembre es manté en el dia 22 com estava previst, tot i les protestes d’algunes associacions de comerciants, que demanaven que es retardessin fins passat el dia de Nadal, i acabaran el mes de febrer. Camp va afirmar durant la roda de premsa del consell de ministres que el sector no està unit i ells han hagut d’actuar com a Govern. “Després de parlar-hi vam constatar que estaven molt dividits sobre aquesta qüestió i aleshores hem hagut d’actuar i hem pres aquesta decisió que, a més, creiem que beneficia totes les parts.” El ministre també va al·legar problemes tècnics per retardar la data, ja que aleshores “les privades començarien abans de Nadal i això sí que no pot ser. O totes abans o totes després, i fer-ho més tard significaria anar més enllà de gener i les iniciaríem després que els nostres països veïns”, va reflexionar el ministre.

En total, el període de rebaixes s'escurça dos mesos i quedarà reduït a quatre, el d’hivern i dos més a l’estiu, que començaran a final de juny i aniran fins a l’últim dia d’agost “perquè, encara que sigui una mica més de dos mesos exactes, han estat els mateixos comerciants qui ens han demanat tenir el mes sencer, ja que són uns dies de molta afluència de gent”, va afirmar Camp.

Les rebaixes privades, aquelles que s’ofereixen als clients més fidels, començaran el cap de setmana anterior a la data oficial i els negocis d’articles esportius podran fer un calendari diferent a l’hivern. Els seus descomptes s’iniciaran el 2 de febrer i clouran el 8 d’abril, quan tanquin les pistes.

tracking