El Govern licita diferents treballs que es duran a terme a les carreteres generals 1 i 2

També s'ha aprovat la licitació dels treballs de rehabilitació del pont sobre el riu Madriu a la CG2 a Escaldes–Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres tres licitacions: l’eixampla de la CG1 en el tram comprés entre la rotonda de la Comella i l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella; els treballs de manteniment a la CG-2 entre les Bordes d’Envalira fins el Cap del Port; i la rehabilitació del pont sobre el riu Madriu també a la CG2 a Escaldes–Engordany.

Respecte a la primera licitació, aquesta consisteix en la rectificació del costat esquerre de la CG1 en el tram de la rotonda de La Comella fins a l’Estadi Comunal. Es tracta de la primera fase d’aquests treballs que s’emmarquen en el marc del Pla Sectorial de Noves Infraestructures Viàries del Govern. Aquesta primera fase, contempla bàsicament l’ampliació del radi de la rotonda existent tot mantenint l’aspecte de la rotonda actual. Actualment aquesta rotonda té 20 metres de diàmetre i en passarà a tenir 30. Les obres estan justificades pels treballs que s’estan realitzant en la unitat d’actuació que limita amb l’encreuament on està situada la rotonda i que modifica el terreny actual. Aquesta ampliació implicarà també una reorganització de les illetes de distribució als vials que conflueixen a la rotonda. Les ofertes participants a aquesta licitació s’han de presentar al Servei de Tràmits del Govern com a molt tard el 15 de juny.

Pel que fa a la licitació dels treballs de manteniment a la CG2 entre les Bordes d’Envalira fins el Cap del Port, aquests consisteixen en la remodelació de l’obra de drenatge per tal que el riu Massat pugui creuar aquesta carretera aproximadament entre els PK 22+400 i PK 22+475, just a la sortida del poble de les Bordes d’Envalira en direcció al Pas de la Casa. Atès que l’execució de l’obra està prevista en 2 fases, i el termini d’execució de l’obra es de 18 setmanes, la qual cosa fa que coincideixin els treballs amb les vacances de la construcció del mes d’agost on queda prohibida l’execució de qualsevol tipus d’obra a les carreteres generals, aquesta licitació té el caràcter d’urgència per poder escurçar el termini de licitació i poder finalitzar les obres de la 1ª fase abans de l’agost per reiniciar-les i acabar la 2ª fase abans de la campanya hivernal. Les ofertes s’han de de presentar al Servei de Tràmits del Govern com a molt tard

el 8 de juny.

Finalment, el Govern va aprovar ahir la licitació dels treballs de rehabilitació del pont sobre el riu Madriu a la CG2 a Escaldes–Engordany, que actualment presenta una patologia associada a aspectes funcionals de la superestructura, principalment juntes, baranes, serveis, així com la corrosió d’algunes parts. El termini d’execució previst per la realització d’aquests treballs és de 10 setmanes, i les ofertes s’han de de presentar al Servei de Tràmits del Govern com a molt tard el 22 de juny.

tracking