El forn incinerador no registra ultrapassament d'emissions

Les concentracions a l’aigua, l’aire i el sòl respecten els valors de referència

El forn incinerador no registra ultrapassament d'emissionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre de tractament de residus no va registrar entre l’octubre del 2016 i el març passat cap ultrapassament de les emissions. Així es va posar en relleu ahir a la comissió d’informació i vigilància del centre, presidida per la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, reunió en la qual també es van presentar els balanços de l’any passat sobre l’aigua, l’aire i el sòl. Uns balanços que mostren que les concentracions respecten en tots els casos els valors reglamentaris i els valors de referència.

Calvó va aprofitar la trobada per traslladar a la comissió la petició dels consellers de la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient d’encomanar un estudi d’impacte de la importació de residus. Tenint en compte que ja existeixen diversos estudis vàlids en aquesta matèria, però també l’interès detectat per part de la ciutadania respecte a aquesta qüestió, la comissió d’informació i vigilància va acordar incrementar la divulgació i la informació relacionada amb el trasllat de residus, segons va assenyalar el Govern en un comunicat de premsa.

Cal recordar que la comissió, que compta amb representants del ministeri de Salut, del comú d’Andorra la Vella, un representant dels cònsols, un de l’empresa concessionària, dos de les entitats de defensa del medi ambient i un de les entitats associatives de la zona té com a objecte recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats o abocats, i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre de tractament de residus, així com dels plans de control i vigilància, i proposar les mesures correctores necessàries.

tracking