S'obre la investigació per la fuita al rec d'Engordany

S'obre la investigació per la fuita al rec d'EngordanyXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

S’ha obert la investigació per determinar els possibles causants i les possibles conseqüències que es puguin enfrontar pel vessament d’hidrocarburs que es va produir dilluns a la tarda al rec d’Engordany. Des del principi es va saber que la fuita es va originar per les tasques de manteniment d’una cisterna de gasoil d’un habitatge privat, però ara s’estan estudiant les possibles responsabilitats i els pròxims dies es prendrà una decisió al respecte. De totes maneres, el fet que el vessament anés al rec i d’allà al clavegueram va impedir qualsevol tipus de contacte entre l’aigua potable i la contaminada.

Durant els següents dies se seguirà amb les tasques de neteja de la xarxa de clavegueram i del col·lector on va passar per finalment estancar-se a l’estació depuradora d’aigües residuals EDAR Sud i així acabar de depurar l’aigua i permetre que torni al circuit habitual.

Els fets van passar al voltant de les 15.30 hores quan els serveis d’emergència van rebre una trucada afirmant que s’havia produït un vessament d’hidrocarburs al rec d’Engordany, i ràpidament van poder avisar la unitat d’inspecció de Medi Ambient i Sostenibilitat, que juntament amb el cos de bombers, va iniciar les tasques de contenció amb l’activació del protocol per desviar les aigües contaminades amb gasoil al tanc de pluvials. Amb aquesta maniobra es va poder minimitzar l’afectació de l’hidrocarbur al medi ambient.

La neteja del rec d’Engordany permetrà, finalment, restablir el seu ús de manera total i es preveu que els treballs finalitzin els pròxims dies.

tracking