serveis socials

La Fundació Privada Tutelar farà un nou projecte d'integració

Aquest programa anirà destinat al lleure dels joves amb greus discapacitats i s’uneix a l’Integra Adult

La Fundació Privada Tutelar farà un nou projecte d'integracióSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Tutelar i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, van presentar el segon programa que l’entitat fa per a les persones amb alta discapacitat, tant psíquica com intel·lectual. Serà finançat per un inversor privat, anirà destinat exclusivament a joves d’entre 16 i 25 anys i s’espera que se’n puguin beneficiar al voltant d’una desena de nois i noies. “Volem fomentar l’oci inclusiu amb aquestes persones i aconseguir un doble objectiu: mantenir les capacitats que ja tenen i que puguin adquirir-ne de noves, per això treballarem activitats de tot tipus, des de les terapèutiques, a les lúdico-culturals i també les formatives”, afirmava el ministre Espot. Ell mateix també destacava que aquestes iniciatives són fruit de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, i que “aquesta ja determina que les persones amb alguna discapacitat han de tenir accés al lleure. De totes maneres, qualsevol nou projecte que no estigui contemplat en aquesta llei ha de superar una prova pilot”.

Aquesta prova és el temps que passa des que es posa en funcionament fins que s’aprova definitivament, i en aquest punt està el projecte Integra Adults, que va començar l’octubre passat i el mes de juny passarà l’avaluació final. Aquests mesos, la Fundació Privada Tutelar ha treballat per un oci inclusiu amb persones adultes que també tenen una discapacitat greu. Joan Carles Rodríguez, president del patronat, afirmava que s’havia volgut fer expressament. “Potser els majors d’edat tenen més difícil l’accés al lleure que no pas els joves. La nostra aposta és per a les activitats de lleure però integrades”.

Respecte a la xarxa d’empreses inclusives, el ministre Espot va destacar que estan a punt de tancar un acord amb dues compa-nyies, després del que ja es va fer amb Andorra Telecom. També ha confirmat que estan treballant amb una quinzena més.

tracking