energia

FEDA confia que els estudis avalin l'estació

Tot i així insisteix que hi haurà canals i vies per presentar al·legacions al projecte de l’Aldosa

FEDA confia que els estudis avalin l'estació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de FEDA, Albert Moles, confia que els estudis sobre l’estació transformadora al bosc del Bisset, a la carretera de la Gonarda, seran favorables. Concretament, es tracta d’estudis d’impacte ambiental, visual, pai­satgístic i també d’afectació a la salut. Uns dossiers que segons el president de l’elèctrica han d’estar enllestits aquest mes. Amb tot, Moles va voler enviar un missatge de tranquil·litat a la plataforma de veïns de l’Aldosa que recullen signatures perquè es busqui un altre emplaçament per a la central que si les anàlisis avalen la idoneïtat de la ubicació hi haurà encara marge per aportar suggeriments.

En aquest sentit, va indicar que un cop FEDA rebi els resultats el projecte se sotmetrà a exposició pública. Primer caldrà tirar endavant un projecte d’interès nacional que haurà de passar per exposició pública i després encara l’haurà d’aprovar el comú. “Després de rebre els estudis hi haurà camins per recollir al·legacions”, va exposar.

Res sense informes

Moles va refermar que “no es farà res sense que es tinguin els estudis complementaris” després de la campanya que ha impulsat un grup de veïns de l’Aldosa que temen l’impacte per exposició a les ones electromagnètiques que pugui tenir la infraestructura, ja que hi ha habitatges a prop. A més, va assenyalar que “estem valorant el que hi ha i com es pot millorar i quines alternatives hi ha”.

Per contra, els veïns alerten que “hi ha estudis que corroboren que no hi ha perjudicis per a la salut i d’altres que diuen que sí” i que per tant “fins que no passi un temps no se sabrà amb certesa quines afectacions tindran els veïns”. “Davant d’aquest dubte, preferim que no s’aixequi [l’estació elèctrica] com a mesura de precaució”, van manifestar en un comunicat. El cap de Govern, Toni Martí, va manifestar dilluns que “l’objectiu és que cada vegada recuperem més la nostra sobirania i això es fa fent energia des de casa nostra”, i va remarcar que “alguns ho poden veure pitjor però l’important és saber copsar l’opinió general”.

tracking