Vessament de gasoil al rec d'Engordany

Els treballs de manteniment d’un dipòsit de gasoil d’una finca privada van provocar una fuita al rec i l’actuació de Medi Ambient

Vessament de gasoil al rec d'EngordanyXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs de manteniment en una cisterna de gasoil domèstic van provocar la intervenció de la unitat d’inspecció del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, després que el combustible anés a parar al rec d’Engordany. El servei d’emergències va rebre l’avís prop de les 15.30 d’ahir i va poder avisar els tècnics del departament perquè comencessin els treballs de neteja i descontaminació de l’aigua infectada. El vessament d’hidrocarbur va passar a la xarxa de clavegueram fins que va arribar a l’estació depuradora d’aigües residuals EDAR Sud, on es va activar el protocol per desviar les aigües contaminades amb gasoil al tanc de pluvials en espera de poder-les reintroduir de manera controlada al procés de depuració.

Segons va informar el cos d’emergències, d’aquesta manera es va poder minimitzar l’afectació de l’hidrocarbur al medi natural. La intervenció dels bombers es va allargar fins una mica més de les 18.00, tot i que com reconeixien les mateixes fonts, els tècnics hauran de seguir amb el procés de filtratge de l’aigua per seguir controlant el vessament i evitar qualsevol perill. Finalment, els mateixos membres del departament van certificar que l’origen de la fuita havia estat el manteniment d’un dipòsit domèstic.

tracking