Educació

Un 16% més d'estudiants s'examinen de la POB

197 estudiants van començar a examinar-se de la prova que permet obtenir el títol de batxillerat i accedir als estudis universitaris

Un 16% més d'estudiants s'examinen de la POBANA / M. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 197 estudiants van començar ahir a examinar-se de la prova oficial de batxillerat (POB), que permet als estudiants obtenir el títol de batxillerat i poder accedir als estudis universitaris. La xifra és gairebé un 16% superior a la de l’any passat, quan en van ser 170. Les proves tenen lloc al centre de formació professional d’Aixovall.

Els alumnes van examinar-se ahir d’arts plàstiques i dibuix artístic, matemàtiques de la branca científica, economia i llengua i literatura franceses. La directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, va explicar que els exàmens es van iniciar amb normalitat. Pagès també va destacar l’elevat percentatge d’aprovats, ja que cada any el 94% dels candidats superen les proves, i puja al 98% si s’exclou els candidats lliures. Enguany, el batxillerat científic i tecnològic és el que compta amb més candidats, amb un total de 79, tendència que s’ha mantingut els últims quatre anys. En canvi, als exàmens de la branca humanística és on es presenten menys candidats, amb un total de 23. D’altra banda, 58 joves s’avaluaran de l’itinerari econòmic i social i 37 de l’artístic.

Les proves no presenten canvis respecte a convocatòries anteriors. De fet, Pagès va remarcar que aquest curs han evitat introduir novetats perquè en dos anys es canviarà el model arran de la introducció del Pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea). Pagès també va destacar que els preparatius per a les proves “és una feina d’un curs sencer”. La directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa va explicar que les proves es preparen conjuntament amb els docents dels diferents nivells educatius i que després es creen unes comissions d’harmonització que vetllen per garantir el mateix nivell de dificultat i d’exigència en tots els exàmens. Les proves es realitzaran fins al dimarts 23 de maig i els resultats finals es publicaran l’1 de juny a la pàgina web del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

Els estudiants que vulguin continuar la seva formació universitària a Espanya –i també en funció de la carrera que escullin– hauran de superar una prova complementària.

tracking