reportatge

Marató d'èxit

Unes 400 persones donen sang durant la jornada organitzada per la Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Marató d'èxitXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

després de molts anys, l’Orlando, de 47 anys, va tornar a donar sang. Anteriorment n’havia donat però reconeix que ho passava molt malament. “Venia amb por per la dimensió de les agulles però avui gairebé no m’he adonat que em treien sang”, va dir, i alhora va reconèixer que ara la seva visió ha canviat. “Estic content d’haver-ho fet i tinc ganes de repetir”, va afegir.

Al tancament d’aquesta edició, al voltant d’unes 400 persones van acudir ahir a la tercera marató de donació de sang a la sala Àgora del comú de la capital. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any passat. Durant la marató organitzada per la Creu Roja Andorrana i amb la participació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, es va captar gairebé la meitat de les donacions anuals que es fan al país.

Fins a vint infermeres i voluntaris de la Creu Roja vetllaven pel bon funcionament de les donacions. “Els que venen a donar sang per primera vegada tenen una mica de por, però en general els andorrans són molt coneixedors del procediment”, explicava Sara Villanova, cap d’infermeria del Banc de Sang de Lleida. Atès que no hi ha un punt fix de donacions per l’elevat cost que suposaria tenir un banc de sang propi, la pròxima campanya de donacions serà, probablement, el proper mes de setembre. L’any passat es va arribar a la xifra de les 1.000 donacions i perquè Andorra sigui autònoma de sang s’hauria d’arribar a les 1.500 anuals.

tracking