cossos especials

La policia suma 79 aspirants per a 31 places

Un total de 66 homes i 13 dones començaran dilluns les proves que s’allargaran fins setembre

La policia suma 79 aspirants per a 31 placesSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 79 persones han presentat la seva candidatura per optar a una de les 31 places d’agent de policia corresponents a la promoció número 53 després que dimecres passat finalitzés el termini per fer aquest tràmit. En concret s’han presentat a la convocatòria 66 homes i 13 dones. Els candidats van participar ahir en una reunió informativa que es va celebrar a l’edifici administratiu de l’Obac a Escaldes-Engordany i a partir de dilluns vinent es començaran les proves de selecció que duraran fins al setembre. A partir d’aquell mes, als candidats aprovats se’ls començarà a impartir la formació general inicial, basada en legislació penal, normativa administrativa i tir i tècniques d’intervenció, així com l’aplicació pràctica de tots els coneixements adquirits pels alumnes durant la formació realitzada prèviament.

Cal recordar que el ministeri d’Interior va decidir a final d’abril prorrogar dues setmanes més el termini de presentació de candidatures, ja que a pocs dies d’aspirar el marcat inicialment només s’havien rebut una cinquantena de sol·licituds. La pròrroga es va fer per tal de facilitar que els candidats que obtindran el títol de batxillerat aquest any es poguessin presentar –el diploma es podrà aportar fins al 15 de setembre–, ja que per primera vegada aquest és un dels requisits que s’exigeix als nous agents.

La convocatòria per cobrir 31 places de policia, 26 corresponents a vacants i 5 de nova creació, es va posar en marxa un cop el Consell General va aprovar la modificació de la Llei del cos. Els nous agents, a més de l’obligatorietat de tenir com a mínim el batxillerat, entraran al cos amb condicions econòmiques diferents a les dels seus companys. No cobraran el complement de 249 euros per no fer vaga.

tracking