ocupació

Els beneficiaris d'una prestació d'atur es redueixen a la meitat

L’abril passat la rebien 22 persones quan el mateix mes del 2016 eren 51

Els beneficiaris d'una prestació d'atur es redueixen a la meitatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern era a final del passat mes d’abril de 22 ciutadans. Aquest fet representa que en un any s’ha reduït més de la meitat (concretament en un 56,9%) el nombre de beneficiaris, ja que al mateix mes de l’any passat eren 51 persones les que rebien aquesta prestació. Més de la meitat de les persones que estan percebent l’ajut per desocupació tenen entre 40 a 59 anys, dotze, i la majoria són dones, 14. Per nacionalitat, predominen els andor­rans (7), seguit dels espanyols (5) i els portuguesos (5). Per temps de residència, una gran part dels beneficiaris fa entre 10 i 19 anys que viuen a Andorra, concretament 7, seguits dels que fa 20 anys o més que hi viuen (5).

D’altra banda, les persones ocupades a través del Programa de treball temporal que es va implantar a finals del mes de febrer del 2012 i s’ha anat reeditant en el temps segueixen una evolució notablement a l’alça.

El nombre de treballadors contractats pel Govern evoluciona de forma cíclica i positiva des que es va engegar. Els punts d’inflexió corresponen al moment en què el programa està inactiu. Per a aquest mes d’abril hi ha 26 treballadors contractats.

Pel que fa al nombre de treballadors a les parapúbliques i els comuns, el programa s’inicia per primer cop el juliol del 2012. Actualment, hi ha 14 persones contractades per aquest programa. Quant als tres programes de foment que es van aprovar el 2013, a l’abril hi havia tres treballadors. Al Programa de zones allunyades n’hi havia dues persones.

tracking