comunicacions

Correus estudia reestructurar l'oficina postal

L’objectiu és augmentar els punts d’atenció i evitar les llargues cues que es donen en moments de màxima afluència

Correus estudia reestructurar l'oficina postalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de Correus de Catalunya i Andorra realitzarà un estudi tècnic amb l’objectiu de reestructurar l’oficina postal d’Andorra la Vella i evitar les llargues cues de clients que es donen de manera puntual en moments de màxima afluència d’usuaris. Ho va indicar el director Manel Rey, que no va parlar de terminis, en considerar-ho “temerari”, però que sí va assegurar que hi ha “el compromís” d’analitzar-ho. Rey va admetre l’existència d’aquests problemes: “amb el personal i les infraestructures que tenim, a Espanya seria perfectament assumible el servei, però a Andorra la majoria del servei que es realitza és de tipus internacional i demana més temps d’atenció i allarga la mitjana de temps per client”.

És per això que s’està valorant la possibilitat de “reordenar els espais, de fer-los més amplis, més còmodes i polivalents”. Segons Rey, això permetria “tenir més llocs d’atenció al públic i ser més ràpids”. El director de Correus a Catalunya i Andorra, va recordar que fa dos anys per pal·liar en part la problemàtica de les cues es van obrir equipaments informatitzats a les oficines de Sant Julià de Lòria, Encamp, Escaldes-Engordany i la Massana, amb l’objectiu de poder tramitar els mateixos serveis que a l’oficina d’Andorra la Vella.

43 treballadors a Andorra

Correus té contractats a Andorra 43 treballadors. Dotze fan feina d’administració i la resta de distribució. La possible reorganització, va explicar Rey, no ha de comportar noves contractacions. “El personal es tocarà a nivell de distribució i d’oficina a mesura que la demanda i l’oferta ho manin”, va explicar, per afegir que “tenim un principi per damunt de tot que és prestar un servei públic de qualitat i en condicions d’eficiència i si les condicions de servei per la demanda ho justifiquen tindrem més personal i si reclama una reducció haurem de procedir igualment”.

Per últim, va admetre que Cor­reus a Andorra fa menys serveis dels que feia fa deu anys i que “si tinguéssim un compte d’explotació exclusiu del Principat, tindríem un problema major”.

MATRA-SEGELLS PER PROMOCIONAR ANDORRA

L’ambaixada d’Espanya a Andorra va acollir ahir la presentació del nou mata-segells de l’oficina postal d’Andorra amb el qual es pretén col·laborar a la projecció nacional i internacional del Principat. “Hem pensat que Andorra era mereixedora d’una consideració d’aquesta mena i de disposar d’un mata-segells turístic especial que promocioni els seus senyals d’identitat”, va indicar el director de Correus de Catalunya i Andorra, Manel Rey, en un acte presentat per l’ambaixador Manel Montobbio i al qual van estar presents la subsíndica general, Mònica Bonell, i el ministre de Salut i Benestar, Carles Álvarez Marfany.

Al mata-segells, que ha estat dissenyat per atendre els ciutadans, els filatèlics i els turistes que desitgin estampar-lo en les seves trameses postals, apareixen les muntanyes del Principat, l’església Sant Esteve d’Andorra la Vella i el centre termolúdic Caldea.

tracking