política

Toni Rodríguez, secretari d'Estat de Funció Pública

La ministra Descarrega cessa Joan Blasi i serà Toni Rodríguez Anguill qui ocuparà el càrrec

Toni Rodríguez, secretari d'Estat de Funció PúblicaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Administració Pública, Toni Rodríguez Anguill, assumirà a partir de l’1 de juny la secretaria d’Estat de Funció Pública, que fins aquell dia ocuparà l’actual titular, Joan Blasi. Així ho va aprovar ahir el Govern a proposta de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega. L’objectiu de la reestructuració ministerial és dur a terme amb més garanties la reforma de la Funció Pública, un projecte que s’arrossega des de la primera legislatura del Govern de Toni Martí. La ministra, segons va explicar ahir Gilbert Saboya en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l’executiu, ha considerat necessari unir en una mateixa secretaria el procés de reforma de l’administració i el de reforma de la Funció Pública perquè “van estretament lligats”. És per això que Descarrega ha decidit el cessament de Blasi. La reestructuració es farà efectiva a partir de l’1 de juny per tal “de garantir una transició ordenada”.

L’encara secretari d’Estat de Funció Pública, Joan Blasi, va entrar a formar part de l’executiu demòcrata la legislatura passada formant part de la cartera de Finances i Funció Pública, encapçalada pel ministre Jordi Cinca, i va ser l’encarregat de liderar la reforma de les jubilacions dels funcionaris.

Joan Blasi va tornar a ser nomenat aquesta legislatura per al càrrec de secretari d’Estat de Funció Pública, primer depenent directament del cap de Govern, Toni Martí, i posteriorment integrant-se al ministeri de Reforma de l’Administració, que des del mes de desembre passat lidera Eva Descarrega.

El ministre Saboya va tenir paraules d’agraïment per part del Govern a la tasca realitzada per l’encara secretari d’Estat de Funció Pública. L’ahir portaveu del Govern va posar en relleu “la implicació” de Blasi durant els quatre anys que ha format part de l’executiu demòcrata.

tracking