salut

La normativa de l'amiant s'aprovarà “els propers mesos”

La normativa de l'amiant s'aprovarà “els propers mesos”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura que la normativa que ha de regular les exigències de seguretat i sanitàries per protegir els treballadors que hagin de manipular amiant o materials que en continguin s’aprovarà “els propers mesos”. L’afirmació forma part de la resposta a la pregunta formulada per la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili sobre per què encara no s’ha publicat ni aprovat el citat reglament. El Govern explica que “atesa la complexitat de la matèria”, l’elaboració va necessitar la implicació de diversos departaments i àrees de l’executiu, així com de la CASS. El primer esborrany es va enllestir durant el juliol de l’any passat.

Després, però, es va encetar el període de consulta amb els agents socials i econòmics i d’altres organismes que podien veure’s afectats per tal que poguessin presentar suggeriments i propostes al text. L’executiu especifica que el text es va entregar a una desena d’entitats i que durant el novembre es van rebre les propostes de modificació del text que van presentar les organitzacions sindicals i empresarials. Posteriorment, el servei d’inspecció de treball es va reunir amb els representants de les entitats per comentar les propostes i consensuar canvis.

Fruit d’aquesta feina s’ha elaborat un nou text que novament s’ha entregat als col·lectius implicats. L’entrega es va fer a final del mes d’abril i es van donar quinze dies als interlocutors perquè tornessin a proposar, si és que ho consideraven escaient, algun altre canvi. Amb tot i a la pregunta de quan el preveuen tenir enllestit, l’executiu va indicar que atès que el procés participatiu està a la fase final, el Govern considera que està en disposició d’aprovar-lo “durant els propers mesos”.

tracking