Francesc Mora, escollit nou president de l'Empresa Familiar Andorrana

El dirigent destaca la solidesa de la banca i reclama l’impuls d’infraestructures aèries

Francesc Mora, escollit nou president de l'Empresa Familiar AndorranaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Francesc Mora serà el nou president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) durant els pròxims dos anys després de la celebració de la quinzena assemblea de l’entitat d’ahir. Mora, que va presidir MoraBanc i és accionista de l’entitat bancària, relleva en el càrrec Josep Maria Cases.

En les seves primeres declaracions en el nou càrrec, Mora va destacar que l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea demostra que “Andorra està avançant cap a una major integració en un entorn europeu a través del mercat únic”. Tot i això, no va voler entrar a valorar si cal preservar algunes especificitats, com ara regular l’entrada de ciutadans europeus de manera progressiva i controlada. Mora va reivindicar la necessitat d’impulsar l’aeroport de la Seu i l’heliport. “Entenem que és fonamental i prioritari perquè pot donar noves oportunitats a totes les empreses d’Andorra”, va dir Mora. “Ara estem en un entorn molt limitat perquè només podem accedir al país en cotxe”, hi va afegir. A més, Mora també va destacar la solidesa del sistema bancari malgrat la crisi de BPA i l’aixecament del secret bancari. “Cal llegir els informes auditats i els comptes anuals dels bancs i veure les ràtios de solvència de la banca andorrana respecte als altres països”, va manifestar.

Per la seva banda, el president sortint, Josep Maria Cases, va destacar el fet de formar part de la Federació Europea d’Empreses Familiars, un fet que, segons Cases, permetrà defensar i impulsar els interessos de les empreses familiars amb més força arreu d’Europa.

tracking