Benestar

Fenoll defensa que els jubilats tenen recursos suficients

La secretària d'Estat d'Afers Socials assegura que tots aquells que tenen uns "ingressos insuficients" ho pal·lien amb la pensió de solidaritat

Fenoll assegura que tots els jubilats amb "ingressors insuficients" ho pal·lien amb la pensió de solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no comparteix l'opinió del Raonador del Ciutadà sobre la situació de les pensions de jubilació que rep el col·lectiu de la gent gran. Durant la compareixença de Josep Rodríguez davant del Consell General el 8 de maig passat per presentar les dades del darrer informe, el raonador va demanar un estudi per reflexionar sobre les pensions i el cost de la vida, que "cada vegada és més car", mentre els sous i les pensions "són els mateixos", un fet que dificultava a moltes persones jubilades arribar a final de mes. Aquest dijous al matí, la secretària d'Estat d'Afers Socials, Ester Fenoll, ha manifestat que al Govern "no tenim aquesta percepció" perquè els ciutadans tenen al seu abast pensions no contributives que pal·lien possibles pensions de jubilació baixes.

Així, la problemàtica de les pensions de jubilació és una "qüestió" que "ja l’hem solucionat", ha assegurat Fenoll. I s'ha solucionat amb la pensió de solidaritat per a la gent gran, "que permet equilibrar el salari fins al salari mínim". Així, ha garantit que "tothom que s'adreça a nosaltres" acredita uns ingressos insuficients i compleix un seguit de criteris per rebre la pensió de solidaritat. Així mateix, ha afegit que hi ha moltes persones jubilades que poden tenir pensions baixes, però que també ho compensen amb pensions dels estats veïns, ja que durant un temps hi van treballar.

Amb tot, la secretària d'Estat ha informat que les prestacions de solidaritat van en augment, al mateix ritme de l'envelliment de la població que viu Andorra, igual que eals països veïns.

Les declaracions de Fenoll les ha fet en el marc de la Diada esportiva de la gent gran d'Andorra i la Seu d'Urgell, que arriba a la seva novena edició i que ha aplegat unes 250 persones al Centre de tecnificació d'Andorra a Ordino. Ha estat una jornada de trobada per fomentar "la convivència" i promoure "els hàbits de vida saludables" entre el col·lectiu, ha destacat Fenoll. A més, és una "oportunitat fantàstica" per relacionar-se amb els padrins de la Seu d'Urgell.

A la diada, que ha començat amb molta música i coreografies dissenyades pels padrins de les cases pairals, també hi ha assistit l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que ha definit la trobada esportiva com "una festa major de l'activitat física de la gent gran de les dues bandes de la frontera". A més, "estimula" a tots els presents a fer activitat física la resta dels dies de l'any.

tracking