transports

El bus de la Seu mantindrà les parades habituals fins al juliol

Durant aquests tres mesos farà les parades de sempre i no haurà d’arribar a l’estació i després el Govern prendrà la decisió final

El bus de la Seu mantindrà les parades habituals fins al juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de la Hispano Andor­rana, Pili Buscall, va afirmar que “l’autobús de la Seu tornarà a fer el seu trajecte habitual, amb les parades de sempre i sense aturar-nos a la nova Estació Nacional, almenys fins al mes de juliol, quan hi haurà noves trobades amb el Govern per prendre la decisió final”. Una vegada superada la barrera d’aquests tres mesos, la companyia espera poder mantenir el servei intacte però ja no dependrà d’ella. “El Govern és qui marca les directrius i si ens hi torna a fer parar, tornarem a no poder arribar fins a Escaldes-En­gordany si volem mantenir la nostra freqüència de viatges”, afirma la directora de la companyia, que tampoc no descarta rebre la proposta per reduir-la, fer menys trajectes i així guanyar temps per arribar fins a Caldea. Aquesta idea, però, no és el que volen des de la Hispano Andorrana, ja que l’usuari és qui pitjor part s’enduria. De totes maneres, Buscall es va mostrar satisfeta amb la rectificació que va fer dimarts el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. “Nosaltres estem contents sobretot per l’usuari, ja que amb el nostre recorregut arribem al màxim de gent possible”, va comentar la directora de la companyia. Fa dos dies es va saber que l’executiu havia decidit canviar les condicions dels trajectes internacionals, només pels de menys de cinquanta quilòmetres, per facilitar el transport dels treballadors transfronterers. L’autobús de la Seu era el principal perjudicat, ja que amb la parada obligatòria a la nova estació els feia perdre un temps que després revertia en la freqüència de sortides i, per mantenir-la, la companyia havia decidit eliminar la parada de Caldea, fet que havia provocat protestes dels clients, que es veien desemparats.

El Govern també s’ha compromès a estudiar la demanda dels taxistes, que es queixen perquè la seva parada dins l’estació no és prou visible i els clients no s’adonen de la seva presència. Gilbert Saboya, ministre d’Exteriors però fent les funcions del portaveu després de la reunió del consell de ministres, va assegurar que els donaran una resposta tan aviat com es pugui.

tracking