Política

Cinca dona per fet que Marta Ferrusola va cometre frau fiscal al seu país

El ministre destaca que cal investigar si la procedència dels diners era legal, i ha lamentat el mal que casos com aquest fan a la imatge del país

Cinca dona per fet que Marta Ferrusola va cometre frau fiscal al seu país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha donat per fet queMarta Ferrusola va cometre frau fiscal al seu país. Aquesta és la interpretació que ell ha fet de la nota manuscrita de la dona de l'expresident en què es feia passar per la mare superiora d'una Congregació per moure diners al Principat. El ministre ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, presentat per Mònica Terribas.

El ministre, però,creu que les investigacions han d'anar més enllà i ha afegit: “entenc que el que pretenia, i entenc que això és el que al·legaran els seus advocats, no sabia que estigués fent frau fiscal. La qüestió d’avui és una altra; és, a més a més de fer frau fiscal, que sembla que és una evidència, aquests diners són d’una procedència il·lícita? Aquesta és la qüestió, però aquesta qüestió no la puc aclarir.”

Jordi Cinca també s'ha lamentat del mal que casos com aquest fan a la imatge d'Andorra i ha dit: “la preocupació pròpia de ser ministre d’un país que, al final, és la víctima colateral de tot això. Perquè si aquesta nota i aquest llenguatge l’hagués utilitzat la senyora Ferrusola en la seva relació amb un banc de no sé quin altre país, a Andorra d’això no se’n parlaria i, els fets serien els mateixos. Però això va succeir a Andorra i, per tant, n’acabem pagant unes conseqüències sense ser-ne els protagonistes en cap cas.”

El ministre de Finances d'Andorra ha afegit -en aquest sentit- que mai no ha sentit cap mena de disculpa de cap dels membres de la família Pujol Ferrusola.

tracking