Reportatge

Encamp de colors

El Prat Gran d’Encamp va donar ahir amb uns dies de retard la benvinguda a la primavera a l’estil indi. Amb pluja de colors i balls típics del país oriental.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compte enrere. Deu, nou, vuit... fins a un. I en arribar al zero pluja de pols de colors i bogeria col·lectiva als sons de la música oriental estil Bollywood i de la coreografia del ballarí internacional de Bhangra establert a Barcelona Sat Atma Singh. Així van donar la benvinguda a la primavera les prop de 400 persones al Prat Gran d’Encamp que van participar en la segona edició de la festa Holi, organitzada com l’any passat per l’Associació de Dansa Oriental Samarkanda, en col·laboració amb el comú, l’Associació Indina, Diana Torre Centre i l’Associació d’Empreses d’Encamp. I ho van fer a l’estil indi, a milers de quilòmetres del país oriental, que celebra des de fa centenars d’anys la festa de la primavera que també es coneix com la celebració dels colors i de l’amor. Una festa on a més de la música i la dansa el protagonista és el gulal, la pols de color amb la qual els participants a la celebració es pinten, amb una part, i llencen a l’aire l’altra part.

Ahir se la van fer seva un gran nombre d’encampadans i d’altres andorrans. Petits i grans. Però sobretot destacava la munió d’adolescents que molt abans de l’hora prevista per començar a llançar a l’aire la famosa pols, just al punt del migdia, ja anaven pintats de dalt a baix. Tot i això, abans i després del migdia, concretament des de les onze del matí fins a la una de la tarda, Singh i una de les organitzadores i principal impulsora de l’esdeveniment, Diana Torra, van fer moure’s els assistents al ritme de les danses orientals i no tan orientals. I és que fins i tot va sonar i es va ballar la cançó de moda adolescent del cantant de Puerto Rico Luis Fonsi, Despacito.

Mentre Torra, professora de dansa i de pilates i ballarina de danses orientals, i Singh animaven els assistents a ballar i a llançar-se entre ells la pols de colors, recordaven que és el que estaven fent al Prat Gran: celebrar l’arribada de la llum, els colors i les ganes de sortir.

I ganes de gresca n’hi havia ahir al matí a Encamp. Pintats de dalt a baix –cabells, cara, braços, cames, roba i calçat–, els participants també van poder comprar productes orientals i menjar de l’Índia ofert per l’Associació Indina.

Que la festa va ser un èxit ho va posar en relleu el fet que al migdia pràcticament s’havien esgotat les bosses amb la pols de colors vermell, blau verd, lila i groc posats a la venda pels organitzadors de l’esdeveniment. Un èxit al qual el sabó, de les dutxes i de les rentadores, va haver de fer front abans de dinar.

Encamp de colors

tracking