Tradicions

Els Castellers d'Andorra no poden completar el 3 de 7

Problemes d’estabilitat van fer que la canalla no pugés a coronar-lo

Els Castellers d'Andorra no poden completar el 3 de 7CRIS JODAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Castellers d’Andorra no van poder complir amb l’objectiu de descarregar el 3 de 7, la primera vegada que intentaven un castell d’aquestes dimensions, amb el qual es presentaven a la Diada de germanor, que organitzaven per segon any els Xiquets de Tarragona. Ho van provar dues vegades però en els dos casos els problemes d’estabilitat van impedir als més petits enfilar-se per carregar-lo. El primer intent es va haver de descarregar al pis de dosos, mentre que en el segon van haver de fer-ho al de quarts. En finalitzar la jornada, el cap de colla dels Castellers d’Andorra, Xavi Martínez, va mostrar la seva decepció però tot i això va assegurar que “tornarem a intentar aquest 3 de 7. Això sí, per portar-lo a plaça necessitaríem poder reunir una pinya considerable per evitar tots els possibles accidents”.

La diada va començar bé per als 130 camises bordeus que van anar a Tarragona, ja que en la primera ronda van poder descarregar el 2 de 6, però després van venir els problemes. El fet de no poder complir amb les expectatives els va afectar una mica i tampoc van ser capaços d’acabar el tercer castell de la jornada, el 5 de 6, que va quedar en intent desmuntat després que, amb els acotxadors col·locats, l’enxaneta s’hagués quedat a l’esquena de dosos durant vint segons. El desgast físic es notava en l’estructura i Martínez va decidir desmuntar-lo.

Era la tercera actuació dels Castellers d’Andorra de la temporada i ho feien al costat d’una de les grans colles, els Xiquets de Tar­ragona, que van aixecar dues tor­res de vuit i una de set. Els Xiquets de Vila-seca, per la seva part, sí que van completar el 3 de 7 somiat pels andorrans.

tracking