Busquen a Andorra lingots d'or lligats a un quàdruple assassinat

Un dels morts hauria dit que les barres d’or o els diners de vendre-les són en un banc andorrà

Busquen a Andorra lingots d'or lligats a un quàdruple assassinat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La justícia francesa ha enviat una petició a Andorra perquè busqui si hi ha rastre dels diners derivats de la venda d’uns lingots d’or que el difunt Pascal Troadec hauria dit que havia portat al Principat. Les autoritats del país veí també han enviat la mateixa petició a Mònaco. La informació és important perquè ha d’ajudar a desentrellar el misteri del quàdruple assassinat de la família Troadec, presumptament vinculat als diners que es van obtenir per uns lingots d’or d’una herència.

Pascal i Brigitte Troadec, de 50 anys, i els seus fills Sébastien i Charlotte, de 21 i 18 anys, respectivament, van desaparèixer el 16 de febrer sense deixar rastre. Van deixar els plats a la pica, la roba mullada dins de la rentadora i la nevera plena de menjar, de manera que res feia pensar que haguessin marxat pel seu compte. Després de dues setmanes d’investigació, la policia va detenir la germana del pare de la família i el seu exmarit, Hubert Caouissin, que va confessar haver-los assassinat.

El quàdruple crim prové d’una disputa familiar sobre una herència. Tot va començar quan, segons sembla, Pascal Troadec es va quedar sense el consentiment de la seva germana amb diverses monedes i lingots d’or que va descobrir entre les pertinences del seu pare, mort fa sis anys. Des de llavors, el tren de vida dels Troadec havia millorat: més viatges i dos cotxes nous, un Audi A4 i un BMW. De fet, la família havia comprat 4 bitllets d’avió per viatjar a Lisboa el 10 d’abril.

La germana de Pascal Troadec es va adonar de tots aquests canvis i, finalment, Pascal va confessar. Els lingots pertanyien a l’herència del pare i des de la seva troballa va decidir mantenir-los en secret. Per això, els investigadors creuen que una disputa va desencadenar la baralla, ja que Pascal va negar-se a compartir-los. En la baralla hauria arribat a agredir la seva germana, fet que va enfadar el seu exmarit, que va matar els quatre membres de la família.

Dubtes de la veracitat

Hubert Caouissin i Renee Troadec, mare de Pascal, estaven convençuts que Pascal s’havia quedat el botí, però no hi ha cap prova, ni tan sols respecte que existeixi. La petició d’informació a Andorra i Mònaco és clau per saber si realment existien els lingots, es van vendre i es van portar els diners fora de França. Durant els registres a l’habitatge on va tenir lloc la matança el 16 de febrer els investigadors haurien trobat cartes de la mare en què culpa el seu fill Pascal de robar “el llegat” de la seva germana, sense esmentar explícitament l’or.

Un dels advocats del cas ha alertat que ni hi havia cap senyal d’enriquiment ni tan sols mai ningú no va veure uns lingots d’or que serien pura fantasia.

tracking