Mobilitat

Estrena de l'Estació d'Autobusos

Normalitat el primer dia de funcionament de la instal·lació ubicada a la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Estació Nacional d’Autobusos serà l’epicentre de la mobilitat en transport públic al Principat. La instal·lació, que va ser inaugurada ahir, acull la sortida i l’arribada de tots els trajectes internacionals i està previst que, properament, totes les línies de bus nacionals s’hi aturin per tal d’afavorir els transbordaments i facilitar l’accés a altres punts de la capital i a la resta de parròquies.

El ministre d’Ordenament Ter­ritorial, Jordi Torres, va explicar que “està previst que les línies de bus locals s’uneixin amb l’Estació Nacional d’Autobusos properament” per facilitar la mobilitat interna dels viatgers i dels turistes. A més, el mateix Torres va apuntar que això podria fer-se realitat a l’estiu. De fet, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar que d’aquí a dues o tres setmanes podria concretar-se una proposta que “potser ens funcionarà a tots”. Una de les possibilitats que s’han estudiat és que els autobusos urbans s’aturin prop de l’estació tot i que sense arribar a entrar a la instal·lació. Una altra possibilitat que s’hauria posat sobre la taula és que els busos s’aturin al vial paral·lel a les andanes i que estarà obert a tots els vehicles. El director de la nova estació, Jaume Vidal, també va explicar que estan treballant perquè les sortides i arribades de trajectes ocasionals organitzats per entitats es facin des de l’estació. La decisió final serà de la compa­nyia, que haurà de pagar cinc euros cada vegada que operi des de la instal·lació.

NORMALITAT EL PRIMER DIA

L’estació, que ha tingut un cost d’1,3 milions d’euros, acollirà uns mil viatgers diaris. A dos quarts de quatre de la matinada va sortir el primer bus amb destinació Barcelona i el primer dia, més enllà de l’atenció mediàtica a causa de l’acte inaugural, es va desenvolupar amb normalitat. “És una instal·lació que reclamava el país des de fa molts anys i que avui és una realitat”, va dir Jordi Torres.

El ministre d’Ordenament Ter­ritorial va descartar emprendre cap responsabilitat contra la concessionària pels cinc mesos de retard en la posada a punt de la instal·lació. “L’estació funciona en perfectes condicions i l’objectiu del Govern és no buscar guer­ra on no n’hi ha”, hi va afegir Tor­res. El manteniment de l’estació no suposarà cap cost per a l’executiu, ja que se sufragarà amb 17 cèntims de cada bitllet. Els preus, però, no s’apujaran.

Estrena l'Estació d'Autobusos

Estrena l'Estació d'Autobusos

tracking