política

Sindicatura deixa en mans del grup mixt el futur de Sílvia Bonet

El PS manté que la situació ha canviat i per tant el paper de l’ex-SDP no pot ser el mateix

Sindicatura deixa en mans del grup mixt el futur de Sílvia Bonet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La decisió correspon al grup mixt.” Així va tancar ahir la junta de presidents l’afer de si la consellera general Sílvia Bonet ha de mantenir o no la dedicació plena al Consell General. Segons va explicar la subsíndica, Mònica Bonell, el síndic va manifestar durant la reunió que “encara que Bonet hagi deixat el partit no canvia la seva situació dins el grup mixt, continua tenint la potestat” de ser parlamentària a jornada completa. Per tant, segons Sindicatura, l’acord que es va fer llavors i que establia que un de cada dos consellers –en comptes de tres– podia tenir dedicació exclusiva “continua sent vàlid en la situació actual”. Una solució que es va prendre atenent la realitat del grup mixt, format fins ara per cinc consellers de dos partits.

L’acord rebaixava de tres a dos els consellers sempre que al grup mixt hi hagués més de dos partits. Com que “continua sent així”, l’acord es manté i per tant hauran de ser els consellers del grup mixt els que hauran de decidir si continuen tenint o no dos parlamentaris a ple temps. “S’hauran de posar d’acord entre ells”, va manifestar Bonell. DA veu “vàlid” l’acord, Liberals no es pronuncia i el PS ho rebutja.

Segons van explicar ahir des del partit, l’acord es va prendre segons una situació que no és l’actual i per tant “se n’haurà de parlar”. Per als socialdemòcrates, “des del moment que una persona està sola ja no pot ser un [membre a ple temps] per dos. La cosa ha canviat”. També pel que fa a la participació al Consell d’Europa que el pacte d’inici de legislatura va fer recaure en SDP, situació que també haurà de variar, segons el PS.

Tal com va narrar Bonell, ahir el conseller del PS Pere López va dir que “s’ha de respectar la majoria dins del grup mixt”, però el síndic va argumentar que “no funciona per majories, sinó que hi ha d’haver flexibilitat perquè les minories no es poden arraconar i han de tindre la seva participació”. Per això, va dir Bonell, Sindicatura insta els membres del grup a arribar a un acord. “Esperem que així sigui i que Sindicatura no hagi d’intervenir.”

Bonell també va informar que el 8 i 9 de juny se celebrarà el debat monogràfic sobre sanitat que havia demanat el grup liberal i que López ha demanat una nota sobre la modificació del reglament de prestacions socials perquè, a parer seu, els barems envaeixen allò establert per la llei.

Sindicatura deixa en mans del grup mixt el futur de Sílvia Bonet

tracking