Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

La policia alerta d'una estafa en la venda de rellotges al carrer

S'han controlat diverses persones de nacionalitat italiana i entre 15 i 20 jocs de relletoges de baix cost que es venien a preus d'objectes de luxe
Imatge d'alguns dels lots de rellotges detectats per la policia

La policia alerta d'una estafa en la venda de rellotges al carrer

Imatge d'alguns dels lots de rellotges detectats per la policia

Actualitzada 04/05/2017 a les 17:14
La policia ha informat d'un cas d'estafa en la venda de rellotges al carrer. Segons s'explica en un comunicat els darrers mesos el cos d'ordre ha controlat diverses persones de nacionalitat italiana amb residència a Espanya que venien expressament al país per cometre les estafes en la venda a particulars de rellotges que imiten marques de luxe. És per aquest motiu que s'alerta a la població que no adquireixin aquest tipus de productes i que s'avisi a la policia en el cas de detectar la presència de persones que els ofereixen en la via pública.

El modus operandi, detallen, consisteix en triar una víctima –normalment algun vianant d'edat avançada– i des del vehicle que condueixen, de lloguer i nou per donar sensació de cert nivell econòmic, demanen parlar amb ella. Una de les tàctiques habitual, exposen, consisteix en explicar que es troben de pas per Andorra i que tenen problemes amb la seva targeta de crèdit o qualsevol altra excusa i que no disposen de diners, per la qual cosa es mostren amoïnats. Aleshores ofereixen a la víctima la possibilitat de comprar-los un set de dos rellotges a un preu elevat. En els darrers controls efectuats per la policia van trobar que s'havien col·locat etiquetes que indicaven un valor de 100 euros. En aquest sentit ofereixen a la víctima la possibiliat d'adquirir-lo una mica més barat per un motiu de necessitat. En altres ocasions, en canvi, s'han detectat rellotges sense etiqueta i que els estafadors asseguren que els haurien costat uns 500 euros, arribant a rebaixar el preu fins a 100 o 150 euros.

Els agents de l'ordre indiquen que en els diferents controls que han efectuat s'han trobat al vehicle entre 15 i 20 jocs de rellotges, així com la factura de compra d'uns magatzems xinesos de venda al major a Espanya, comprovant que cada caixa amb dos rellotges valia, en realitat, 6 euros. A més, exposen, els rellotges són de mala qualitat, amb alguna de les peces de plàstic.

Les persones implicades en el cas d'estafa, explica la policia, tenen, majoritàriament, antecedents a Espanya i França per aquest tipus de delicte, dedicant-se alguns d'ells des de fa anys a la venda a particulars, no només de rellotges, sinó també de jaquetes, simulant ser de marca i cars i de bon material, i oferint-los a preu més econòmics a les seves víctimes. Recorden, a més, que les víctimes d'aquest tipus d'estafa no solen denunciar-ho al no tenir cap comprovant de compra, però si algú creu haver estat víctima de la compra d'aquest tipus de rellotge per les persones mencionades, pot cursar la corresponent denúncia.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts