sentència

Cinc anys de presó per haver intentat matar el cap amb una barra de ferro

Corts considera l’extreballador culpable d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa

Cinc anys de presó per haver intentat matar el cap amb una barra de ferroXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a cinc anys de presó l’extreballador d’una empresa que va agredir amb una barra de ferro el seu cap i que va estar a punt de causar-li la mort. Els magistrats el consideren culpable d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i no podrà contactar amb la víctima en un període de dotze anys. A la pena hi haurà d’afegir un any de presó condicional per les ferides que va causar a la dona de la víctima, també propietària de l’empresa on treballava, i sis mesos més, també condicionals, per port d’arma il·legal. Haurà de pagar 8.800 euros a l’home i 3.155 a la dona en concepte de responsabilitat civil.

Els fets van succeir el 3 d’octubre del 2013 al migdia. Aquell dia l’acusat, que va ser jutjat en rebel·lia processal, va ser acomiadat de la feina. Arran d’això, va anar a l’oficina dels seus caps, que són matrimoni. L’home estava d’esquena, assegut en una cadira i parlant per telèfon. Per això només va veure com una persona deixava una carta a la taula, va notar un cop al cap i es va quedar inconscient, va relatar la víctima al judici, celebrat el passat 1 de març. La dona va explicar que el treballador portava la barra de fer­ro amagada sota una jaqueta que duia penjada al braç. Abans de propinar-li el primer cop va deixar la carta d’acomiadament a la taula i va dir que ell era culpable de la situació. L’agressor va donar-li fins a quatre cops al cap amb la barra, que feia 55 centímetres, i l’home va caure a terra. Llavors, l’acusat li va dir a la dona que també era culpable i va anar cap a ella, que es va amagar dar­rere un escriptori. Dos treballadors, alertats pels cops i els crits, van pujar a l’oficina i van evitar que l’agredís. A més, l’acusat duia una navalla a la butxaca.

La fiscalia havia demanat una pena de dos anys de presó condicional pels delictes de danys dolosos i port d’arma il·legal.

tracking